Capcalera_altres1
Agenda
26
Jun

Espanya és una potència forestal dins l'àmbit europeu, fet ignorat per molts. Està, almenys des de l'any 2011, entre els deu països del món amb major producció científica forestal, i és el país més productiu d'Europa en el període 1984-2014. No obstant això, el nostre impacte global és encara baix i no s'associa de forma automàtica la ciència forestal amb la ciència produïda a Espanya.

Les muntanyes a Espanya, com en tota la regió mediterrània, han estat gestionats (i en alguns casos maltractats) des de fa milers d'anys, de manera que la gestió no és una cosa opcional, sinó un dels factors que han modelat les muntanyes que coneixem .

Per això, el lema d'aquesta setena edició del Congrés Forestal Espanyol comença així: 'Gestió de la muntanya'.

Durant molts anys, els gestors i investigadors forestals hem clamat sobre la varietat de serveis que generen les muntanyes, que inclouen la producció, el manteniment de la biodiversitat i dels processos fonamentals dels ecosistemes, la generació de beneficis i la millora de les nostres condicions de vides tant en la seva dimensió cultural com espiritual. Tradicionalment l'assignatura pendent ha estat no saber convertir tots aquests serveis beneficiosos en unitats de compte fàcilment comprensibles per la societat. No obstant això, en aquest segle s'està produint l'albor d'una economia basada en els recursos naturals renovables, que utilitza aquests recursos per convertir-los en productes mitjançant tecnologies i serveis eficients que afavoreixen una economia circular en què d'una manera conscient es recicla, reutilitza i es redueix l'impacte sobre el medi ambient.

Per això el lema d'aquesta edició del Congrés acaba així: 'serveis ambientals i bioeconomia'.

Més informació i programa

FONT: REDR

Plasencia (Cáceres)
25
Jun

Activitat que es du a terme en el marc del projecte estratègic d’Espais Naturals de Ponent. L’anellament científic és una molt bona oportunitat per veure i conèixer elsocells de ben a prop. Aprendrem a identificar-los, conèixer com es desplacen, què mengen, com s’orienten, i moltes altres coses.

Programa de la Jornada

FONT: Associació Leader de Ponent

Castellserà, davant Piscines Municipals
20
Jun

Respon.cat obre la convocactòria per a l’RSE.Pime 2017, una nova oportunitat per a les pimes catalanes d’elaborar un pla d’acció de Responsabilitat Social en 5 sessions. Es poden presentar les sol·licituds per a participar en el programa fins els 20 de juny emplenant aquest formulari. Es comunicarà les organitzacions seleccionades el 28 de juny.

Vegeu la presentació del programa RSE.Pime 2017

 

Tot el que cal saber sobre l’edició RSE.Pime 2017:

  • Localització: Les sessions es faran al Palau Macaya de Barcelona, amb excepció de la sessió d’avaluació, que pot comportar una sortida fora de Barcelona. Les consultories es fan a la seu de l’empresa.
  • Objectiu: Es pretén que les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i gaudint de l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.
  • Seguiment: la metodologia inclou un seguiment dels participants, amb contacte periòdic per a assegurar el progrés, si bé la càrrega de feina correspon a cada empresa participant. Aquest seguiment implica llançar els avisos d’agenda, anar aportant materials, possibilitat de contacte telefònic o telemàtic per a solucionar temes puntuals…
  • Experts i consultors: Les sessions seran dinamitzades per dos experts, als quals s’afegiran dos consultors més per a disposar d’un equip que es puguin repartir les empreses per al seguiment i consultoria.
  • Participants: Es preveuen entre 15 i 20 empreses participants. El públic objectiu són empreses petites, també obert a pimes mitjanes i a microempreses.
  • Compromís: Les persones representants hauran de ser de nivell directiu, especialment el màxim directiu. Se n’espera un alt nivell de compromís per a seguir el programa i finalitzar-lo amb èxit.
  • Continuïtat: Es convidarà a ser part de la comunitat RSE.Pime, que es crearà per a mantenir la xarxa de relacions, intercanviar experiències, fer preguntes i donar consells i mantenir-se informat dels esdeveniments interessants, iniciatives i esdeveniments sobre l’RSE…
  • Gratuït: La participació de les empreses és gratuïta, atès el finançament de la Generalitat de Catalunya i de l’associació Respon.cat.

També us pot interessar saber com participar al programa RSE.Pime i per què participar al programa RSE.Pime.

Les pimes interessades poder obtenir més informació a través d’aquest enllaç i poden sol·licitar de participar-hi emplenant aquest formulari abans del 20 de juny.

 

FONT: respon.cat

Palau Macaya, Barcelona
17
Jun

El dia 17 de juny de 2017 es portarà a terme la jornada (Des)fer el territori: Pràctiques culturals i regeneració del paisatge, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i a la maresma de la Pletera, a L'Estartit.

La jornada, organitzada per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis de la Universitat de Girona, el Museu de la Mediterrània i l’Observatori del Paisatge, s’emmarca en el procés de restauració de la maresma de la Pletera i en les intervencions artístiques que busquen afavorir la recuperació de la memòria del lloc i la difusió d’una intervenció paisatgística amb vocació pública.

Programa de la Jornada

La jornada és oberta a tothom, l’entrada és gratuïta i no és necessari inscriure’s.

FONT: Observatori del Paisatge de Catalunya

Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí
16
Jun

Jornada de networking entre empreses i joves de la comarca de La Noguera, per descobrir el talent jove del territori i fomentar l’ocupació.

Si ets jove, durant la jornada t'oferim diferents activitats per millorar les teves oportunitats d'ocupació en aquest territori, com una xerrada, un networking amb empreses de diferents sectors de la zona que poden ser susceptibles d'incorporar treballadors en plantilla.

Si ets una empresa, aquesta jornada és una oportunitat per veure com el jovent del territori por aportar valor a la vostra empresa a partir de l'anàlisi d'habilitats i qualitats observables en la taula sectorial i durant l'esmorzar.

Programa de la Jornada

FONT: Projecte ODISSEU

Casal Lapallavacara de Balaguer
15
Jun

En aquesta 4a edició sobre la producció de cervesa artesanal a Montblanc, abordem el tema del llúpol, tant des del punt de l’elaboració de la cervesa com de la seva producció i maneig agrícola.

Programa de la Jornada

FONT: Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp

Concactiva, Montblanc
14
Jun

El Grup de Geografia Rural (Arbeitskreis Ländlicher Raum) dins de l'Associació Alemanya de Geografia (DGfG) i l'Institut d'Estudis Thünen rurals tenen el plaer d'anunciar la conferència "Noves geografies rurals a Europa: actors, processos i polítiques"

La conferència abordarà una àmplia gamma de temes rellevants per al desenvolupament social de les zones rurals a Europa, com el ruralisme i ruralitat, les desigualtats socials i les disparitats regionals, la governança multinivell, les polítiques de dalt a baix i activitats de baix a dalt, els canvis demogràfics, actors i conflictes de canvis en el paisatge, els mercats de treball rurals, qüestions de gènere, així com problemes de manteniment i transformació dels serveis d'infraestructura i de benestar.

La conferència consistirà en tres dies complets amb sessions temàtiques i discursos (dimecres a divendres: 14-16 de juny de, 2017). L'últim dia (el dissabte: 17 juny 2017), s'organitzen dues excursions a les zones rurals del centre d'Alemanya que han estan subjectes a una varietat de transformacions socioeconòmiques, polítiques i del paisatge en les últimes dècades.

L'idioma de la conferència serà l'anglès.

Més informació i Programa de les Jornades

FONT: ENRD

ohann Heinrich von Thünen Institute in Braunschweig (Brunswick), Germany
13
Jun

El ENRD Contact Point organitzarà un seminari europeu titulat 'Oportunitats i perspectives futures per a l'eficiència dels recursos en les zones rurals' el 13 de juny de 2017 Brussel·les, Bèlgica.

El Seminari discutirà oportunitats pràctiques per a la promoció de 'Eficiència dels recursos' a través dels Programes de Desenvolupament Rural (PDR). Està adreçat a qualsevol persona involucrada en l'execució del PDR en els àmbits europeu, nacional, regional i local.

L'esdeveniment es basarà en la tasca temàtica de la ENRD en curs sobre 'Eficiència dels recursos', incloent-hi aspectes com ara l'eficiència de l'ús de l'aigua, el sòl i el maneig de nutrients, i la conservació del sòl i el segrest de carboni. A les discussions s'hi abordaran els factors clau per promoure un ús eficient de recursos i la gestió a través dels PDR, així com les implicacions per al disseny i implementació de polítiques de desenvolupament rural.

Més informació

FONT: ENRD

Brussel·les, Bèlgica
12
Jun

El Consorci Leader Pirineu Occidental organitza aquest curs de cuina adreçat al públic en general i amant de la bona gastronomia, en el marc del projecte de cooperació catalana "Gustum", amb el cofinançament del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i els fons FEADER.

El curs constarà de 3 sessions on els cuiners de l'Associació Gastronòmica La Xicoia, ens mostraran alguns dels nostres productes agroalimentaris locals més representatius, i diverses tècniques culinàries que compaginin la novetat en l'art de la cuina i la tradició més nostra.

Aprendrem i assaborirem plats cuinats amb producte local de la nostra terra.

Programa de la Jornada

FONT: Consorci Leader Pirineu Occidental

Aula de Cuina "Leader Gastronòmic", Escola de Piragüisme, Sort
10
Jun

La Fundació Privada GIRBAU us convida a l’acte de lliurament del I Premi Fundació Privada GIRBAU “Natura i Societat”, el qual ha seleccionat el projecte:

“VOLCAT” Custòdia participativa activa: voluntariat i educació ambiental en finques en custòdia" del Grup Natura Freixe
 
Durant l’entrega del premi es realitzarà la conferència “El canvi climàtic, què hi podem fer?”, a càrrec del meteoròleg Francesc Mauri.
 
L’acte tindrà lloc a l’edifici El Sucre de Vicel proper dissabte 10 de juny a les 20.30h.
 
Agraïm confirmar assistència a través de premifundaciogirbau@gmail.com, trucant al 93 886 61 35 (de dill a div de 9 a 17h) o complentant el formulari online.

El Premi Fundació Privada GIRBAU té per objectiu reconèixer iniciatives locals i ciutadanes en favor de la natura i la seva conservació. El Premi neix amb caràcter bianual i s’emmarca en la voluntat de la Fundació Privada Girbau de donar suport a aquelles entitats que treballen per a la protecció i millora del nostre patrimoni natural, des del compromís i la responsabilitat. I amb la convicció ferma que la millor manera de fer-ho és fomentant la participació de la societat, i la transmissió de valors de respecte i responsabilitat envers el medi ambient.
 
La secretaria tècnica d'aquest premi ha anat a càrrec de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT).
 
FONT: XCT
El Sucre de Vic
Segueix-nos a Facebook Twitter