Capcalera_altres1
Agenda
15
Jun

El 7è Congrés del Tercer Sectororganitzat per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya tindrà lloc el 15 i 16 de juny al Campus de la Ciutadella de Barcelona de la Universitat Pompeu Fabra. Sota el títol ‘Per a un futur sostenible. El paper del Tercer Sector en els ODS’, el congrés que vol ser un espai de reflexió i debat sobre les entitats socials com a agent actiu en l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El congrés pretén fer visible la contribució de les entitats en els ODS, contextualitzar les accions de les entitats socials i les administracions en relació amb els ODS en l’àmbit global, definir grans reptes i oportunitats estratègiques per avançar conjuntament, teixint aliances amb les administracions, el món acadèmic i l’empresarial i formar les entitats en aquells aspectes que reforcen la professionalització del sector social.

Aquest 7è Congrés comptarà amb sessions plenàries que duran a terme persones expertes reconegudes i amb espais de formació amb tallers pràctics sobre aspectes clau en l’acció del tercer sector. S’hi treballaran temàtiques com l’aplicació dels ODS en la gestió de les entitats socials, l’accés a finançament europeu, l’avaluació i l’impacte, la innovació social i la metodologia ‘design thinking’, la comunicació i el màrqueting.

Més informació

FONT: Xarxanet.org 

Campus de la Ciutadella de Barcelona - Universitat Pompeu Fabra
8
Jun

'Una mar de canvis' és el nou informe del CADS per avançar vers una gestió sostenible del medi marí i costanerL'informe conté recomanacions per fer compatibles la conservació del medi marí i l’activitat socioeconòmica, en la línia del que promou l’Agenda 2030 de Nacions Unides i, en particular, l’ODS 14 dedicat a l’àmbit marí.

Dirigit per la Dra.Puri Canals i Ventín i la Dra.Isabel Pont Castejón, s’estructura en tres parts ben diferenciades:

 • una descripció del context actual, en termes de valors naturals i impactes;
 • una revisió de les oportunitats per al creixement blau;
 • i una proposta de recomanacions, que fa distinció entre les que tenen relació directa amb les oportunitats i les que són de caràcter més transversal.

Més informació

ON-LNE
5
Jun

A l’hora que el món ha de reprendre l’activitat, és intel·ligent i econòmic tornar a treballar contra la natura?

Per commemorar el "Dia Mundial del Medi Ambient" que aquest any té per lema “És l’hora de la natura”, el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa un diàleg virtual entre el Sr. Miquel Rovira, director de Sostenibilitat d’EURECAT i el Sr. Carles Ibáñez, doctor en biologia i investigador de l’IRTA, perquè podria ben ser que la natura fos part de la solució i la innovació consistís, precisament, a fer el que la natura ha fet sempre.
L’acte comptarà amb la participació del Conseller de Territori i Sostenibilitat.

Més informació

ON-LINE
27
Mai

Per realitzar un Pla d’Igualtat que compleixi amb els requisits recollits en la legislació vigent catalana cal seguir un procés molt concret, que s’inicia amb la creació d’una comissió d’igualtat dins l’empresa, la realització d’un diagnòstic negociat, si és el cas, amb la representació legal de les persones treballadores, i la proposta d’actuacions concretes de millora que hauran d’aprovar-se en la comissió i avaluar-se anualment. En aquest curs treballarem tant el procés com el continguts que ha de tenir un Pla d’Igualtat, la informació imprescindible per aprendre a dissenyar un Pla o assessorar una empresa o organització que vulgui dissenyar el seu Pla d’Igualtat.

El curs es portarà a terme entre el 27 de maig i el 8 de juliol de manera online a través del Campus Virtual del Colpis (la plataforma Moodle).  

Més informació i inscripcions

FONT: COLPIS

ON-LINE
20
Mai

A causa de les circumstàncies al voltant de la pandèmia del Covid-19, i com afecten la comunicació reduint les oportunitats d'informar sobre la convocatòria de Doctorats Industrials 2020, s'ha planificat el primer Webinar DI:  “Recerca estratègica, clau de competitivitat: la contribució dels Doctorats Industrials.

Una sessió on s'aportarà informació sobre com els Doctorats Industrials poden ser útils combinant la recerca aplicada, la retenció de talent i la innovació del teixit empresarial i institucional en col·laboració amb el sistema de recerca català; es donaran detalls sobre els incentius que aporta la convocatòria de la Generalitat de Catalunya i sobre quines són les qüestions interessants per poder accedir als ajuts previstos.

El webinar va adreçat a persones d’empreses i institucions que impulsin projectes d’innovació aplicada, a investigadors/es d’universitats, centres de recerca o centres tecnològics i a estudiants/es de màster que vulguin impulsar o participar en un Doctorat Industrial.

Inscripcions

ON-LINE
15
Mai

En aquests moments de crisi que estem vivint és un bon moment per aprofitar i fer una reflexió sobre quin és el paper que està jugant la dona des del punt de vista del lideratge.
En aquesta jornada es parlarà sobre el lideratge en femení i el paper fonamental que tenen les dones en el desenvolupament local i territorial del seu entorn. Quines eines tenim per liderar les nostres empreses amb èxit? I sobretot, tenint en compte el moment actual, com ens hem de reinventar i adaptar als nous temps que ens ha tocat viure.

Les ponències aniran a càrrec de la Sra. Inmaculada Vázquez, consultora i formadora, col·laboradora de l’URV com a Professora associada, experta en direcció estratègica, màrqueting, vendes, lideratge i gestió del talent.

Programa i inscripcions

FONT: RURALCAT

ON-LINE
13
Mai

Estem davant una situació difícil i nova per a tots pel risc que representa la pandèmia provocada pel COVID- 19.  En aquest nou context, són molts els productors que transformen el seu producte i ara volen arribar fins al consumidor final mitjançant les eines de difusió on-line.
Per tal de poder garantir aquesta activitat no n’hi ha prou en tenir una bona i atractiva plataforma pels teus clients; s’ha de conèixer els requeriments legals que això pot comportar pels venedors.
Des del DARP s'ofereix aquesta jornada tècnica on-line, per tal d’explicar quins son aquest requeriments i què pot comportar pel productor venedor.

Programa i inscripcions

FONT: RURALCAT

ON-LINE
12
Mai

Sessió de formació on-line del Col·legi d'Economistes de Catalunya, amb l'objectiu d'explicar com cal gestionar el procés de digitalització en moments d'incertesa i quines decisions cal prioritzar en el procés d'adaptació.

Durant la sessió es treballarà entorn:  

 • Situació de el sector en l'àmbit de la digitalització.
 • Com es troba el meu despatx en aquest moment?
 • Nivells de digitalització: interna, col·laborativa i externa
 • Quines prioritats he de dur a terme des del meu despatx?
 • Digitalització competitiva basada en l'optimització i eficiència interna.
 • Digitalització col·laborativa, a través de models de flexibilització de preus.
 • Digitalització Client, a través de treballar la visibilitat del despatx cap a l'exterior.
ON-LINE
7
Mai

L'economia circular (EC) ja és una realitat i es fa necessari disposar de professionals que donin resposta a la creixent necessitat per part de les empreses i les administracions d’implementar estratègies d’EC a la pràctica.
Amb aquesta formació especialitzada i impartida amb un format semipresencial, organitzada des de l'Escola de Formació del COAMB, es mostraran diferents eines o estratègies que ens permeten avançar cap a l’EC, aplicades a diferents sectors i mitjançant experiències reals. Els participants es formaran en eines novedoses com la simbiosi industrial, la logística sostenible o la "Internet de les coses", i altres com l'ecodisseny, l'anàlisi de cicle de vida, l'ecoetiquetatge, o la prevenció de residus, reutilització, reciclatge i upcycling. També hi haurà espai per a la reflexió i la construcció crítica d'aquest nou enfoc de l'economia.

Programa

ON-LINE
30
Abr

Impulsat en el marc dels projecte "BCN Smart Rural", aquest WEBINAR vol analitzar i reflexionar sobre on som i quines oportunitats s'obren en el món dels espais de coworking a través d'una mirada fresca i col·laborativa. Una sessió adreçada a gestors i gestores d'espais de coworking, així com persones interessades en el món coworking en general.

Programa del Webinar:

 • 11h Benvinguda.
 • Albert Puigvert, gerent d'ARCA
 • 11:10h Presentació de l'Estat del coworking a l'àmbit PECT BCN Smart Rural
  Cèlia Clotes, tècnica de coworking d'ARCA. Presentació d
  els resultats i conclusions de l'Estudi on han participat 25 espais de coworking de les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona.
 • 11:30-12:30h Coworking & Covid-19.
  Jaume Bages, Consultor i Coordinador de "Cowocat_Rural". 
  Anàlisi i reflexió: on som els espais de coworking, quines estratègies s'estan emprant  i quines noves oportunitats sorgeixen davant la nova situació?
 • 12:30-13h: Torn de preguntes.

"BCN Smart Rural" és un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Programa
Inscripcions

On-line
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar