Capcalera_altres1
7è Congrés Forestal a Cáceres
Inici: 26.06.2017 07:03
Final: 30.06.2017 07:03

Espanya és una potència forestal dins l'àmbit europeu, fet ignorat per molts. Està, almenys des de l'any 2011, entre els deu països del món amb major producció científica forestal, i és el país més productiu d'Europa en el període 1984-2014. No obstant això, el nostre impacte global és encara baix i no s'associa de forma automàtica la ciència forestal amb la ciència produïda a Espanya.

Les muntanyes a Espanya, com en tota la regió mediterrània, han estat gestionats (i en alguns casos maltractats) des de fa milers d'anys, de manera que la gestió no és una cosa opcional, sinó un dels factors que han modelat les muntanyes que coneixem .

Per això, el lema d'aquesta setena edició del Congrés Forestal Espanyol comença així: 'Gestió de la muntanya'.

Durant molts anys, els gestors i investigadors forestals hem clamat sobre la varietat de serveis que generen les muntanyes, que inclouen la producció, el manteniment de la biodiversitat i dels processos fonamentals dels ecosistemes, la generació de beneficis i la millora de les nostres condicions de vides tant en la seva dimensió cultural com espiritual. Tradicionalment l'assignatura pendent ha estat no saber convertir tots aquests serveis beneficiosos en unitats de compte fàcilment comprensibles per la societat. No obstant això, en aquest segle s'està produint l'albor d'una economia basada en els recursos naturals renovables, que utilitza aquests recursos per convertir-los en productes mitjançant tecnologies i serveis eficients que afavoreixen una economia circular en què d'una manera conscient es recicla, reutilitza i es redueix l'impacte sobre el medi ambient.

Per això el lema d'aquesta edició del Congrés acaba així: 'serveis ambientals i bioeconomia'.

Més informació i programa

FONT: REDR

Comentaris
Tornar Enrere
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar