Capcalera_altres1
Agenda Categoria: Cursos
22
Set

“Píndola de medi ambient” impulsada des del COAMB amb l'objectiu d'aportar els coneixements bàsics, des d’una vessant pràctica, per afrontar amb seguretat la realització d’un estudi d’impacte ambiental:

 • Legislació
 • Què és un Estudi d’Impacte Ambiental i què ha d’incloure
 • Identificació d’impactes ambientals
 • Mesures ambientals
 • Seguiment
 • Casos pràctics

Més informació

ON-LINE
2
Jul
La cooperativa, com a fórmula jurídica i empresarial característica de l'economia social i solidària, és una de les modalitats empresarials més presents a Catalunya i al món. A Catalunya avui existeixen 4.080 cooperatives constituïdes que donen lloc de treball a més de 45.000 persones i representen una facturació de més de 4.500 milions d'euros. Les cooperatives són les responsables d'un 18% de l'increment de l'ocupació entre 2008 i 2017.

Amb l'objectiu de conèixer la fórmula jurídica cooperativa més adient pel teu projecte empresarial, l'equip tècnic de "Ponent Coopera" impulsa aquesta formació on es tractaran les següents temàtiques: 
 • Valors i principis cooperatius.
 • L’activitat cooperativitzada i la diversitat de cooperatives: cooperativa de treball, de serveis i de consumidores usuàries.
 • Òrgans socials.
 • Règim econòmic.
 • Règim fiscal.
 • Règim laboral i afiliació a la Seguretat Social.
 • Accés al finançament.
 • Principals avantatges de la cooperativa.
 • Serveis d'acompanyament i suport de Ponent Coopera.
 
ON-LINE
30
Jun

Impulsada pel COAMB, aquesta sessió formativa entorn el medi ambient aportarà els coneixements bàsics, des d'una vessant pràctica, per afrontar amb seguretat la realització d'un estudi d'impacte ambiental, de la mà d'una experta que treballa directament sobre el terreny
Durant la sessió es tractaran les següents temàtiques:

 • Legislació
 • Què és un "Estudi d'Impacte Ambiental" i què ha d'incloure
 • Identificació d'Impactes Ambientals
 • Mesures ambientals
 • Seguiment
 • Casos pràctics

Programa
Inscripcions

ON-LINE
29
Jun

L’educació té un paper fonamental en el desenvolupament socioeconòmic de la nostra societat. És imprescindible perquè, com a societat, coneguem i valorem el que ens envolta. Educar tenint en compte l’entorn, i a més a més, fer-ho d’una manera vivencial, és bàsic per garantir una societat amb coneixements vinculats amb el territori que li és proper. Crea un vincle entre l’alumnat i el seu territori que, alhora, genera un sentiment d’arrelament i pertinença claus per abordar aspectes com el repte demogràfic que tenen les zones rurals, entre altres.

L’objectiu de la jornada és sensibilitzar la comunitat educativa amb la importància que té l’entorn en l’educació i el desenvolupament rural, donar a conèixer els recursos educatius generats per alguns projectes Leader a les escoles i generar sinèrgies entre la comunitat educativa, els Grups d’Acció Local i el programa d’Escoles Verdes.

La sessió comptarà amb la participació del Sr. Francesco Tonucci, pedagog de referència i membre de l’Istituto di Scienze e Tecnologie della Cognizione italià, que ens parlarà sobre l’educació vivencial a partir de l’entorn com a eina de desenvolupament rural.

Un cop realitzada la inscripció, rebreu un correu electrònic de confirmació, juntament amb l'enllaç per accedir a la jornada, que es farà per mitjà de la plataforma Google Meet.

#educacioientorn - #educaciovivencial 

Programa
Inscripcions

ON-LINE
29
Jun

Ningú dubta que si volem canviar una societat, i fer que aquest canvi sigui sostenible en el temps, necessitem ciutadanes i ciutadans ben informats, amb coneixements de la realitat que els afecta com a professionals, consumidors/es o ciutadans/es. I on es creen els pilars d’aquesta ciutadania és a l’escola.
Amb aquesta jornada volem donar recursos, explicar experiències replicables i animar les/els mestres de les escoles, tant d’educació primària com secundària, a utilitzar els horts com una eina més d’aprenentatge a les escoles.
Perquè l’hort, la biodiversitat i les varietats locals són recursos per treballar la biologia, les matemàtiques, l’escriptura, el saber tradicional... i ben aplicades permetran una societat on s’entengui i es respecti la cultura agrària, els ecosistemes, una societat més respectuosa amb el medi ambient, preparada per entendre i afrontar el canvi climàtic, amb solucions reals i sostenibles.

Més informació

ON-LINE
26
Jun

Aquests moments de crisi que estem vivint, són un bon moment per aprofitar i fer una reflexió sobre quin és el futur que ens espera i quin futur volem post COVID19.
Aquesta situació segur que canviarà el nostre comportament tot i que encara no sabem amb quina intensitat.
Com ha canviat el nostre poder de decisió la crisi que ha provocat la COVID19? Com afectarà al consum? Quina és l’estratègia més adequada en aquesta situació?

Totes les ponències aniran a càrrec del Sr. Marco Yagüe. Enginyer Agrònom, MBA i Màster en Desenvolupament Organitzacional.

Programa

ON-LINE
22
Jun

Des de fa uns anys la construcció en fusta està en creixement; cada vegada més arquitectes i professionals del sector estan decidits a minimitzar l’impacte de l’edificació a través del disseny sostenible i la bioconstrucció amb fusta. L’origen vegetal de la fusta implica un consum mínim d’energia i d'emissions de CO2 en tot el cicle de vida.
És fonamental demostrar que la fusta utilitzada en un projecte constructiu prové de fonts certificades; i de boscos locals o de proximitat, en la mesura del possible. La certificació demostra l’origen sostenible de la fusta des del bosc fins a l’obra, verificant-ne tots els processos intermedis de producció. La gestió forestal sostenible és molt important per a la conservació del medi ambient, ajudant a mantenir la muntanya neta i reduir el risc d’incendis.

Estem doncs, davant un sector amb demanda creixent que requereix de major professionalització dels operaris i modernització/tecnificació dels sistemes d’explotació forestal. Tot un repte generador d’oportunitats. Hi estem preparats/des?

Programa

ON-LINE
19
Jun

Curs impulsat per Turisme - Departament d'Empresa i Coneixement on, d'una manera interactiva i eminentment pràctica, els participants podran familiaritzar-se amb eines de màrqueting de valors i intercanviar idees amb altres creadors de producte, així com analitzar casos d'ús.

Els objectius del curs són:

 • Poder realitzar un correcte search d'influencers en el sector turístic.
 • Aprendre a avaluar el potencial dels perfils.
 • Algoritme d'Instagram. Què ha canviat i per què ara son més importants les accions amb influencers.
 • Conèixer els medis de contacte amb influencers per desenvolupar campanyes.
 • Aplicacions Mòbils. Quan? Per què? Com? 

Més informació

ON-LINE
17
Jun

En aquest nou context, davant la crisi sanitària de la Covid-19, els petits obradors i les petites indústries alimentàries han d’extremar les precaucions i adoptar mesures específiques per tal de reduir al màxim el risc de contaminació dels seus treballadors, i mantenir la seva capacitat de poder abastir als seus clients.
Totes les mesures adoptades han de quedar definides en el pla de contingència que ha d’estar als establiments a disposició de l’autoritat competent.
Les mesures vinculades a la higienització de l’entorn de treball i als comportaments individuals en l’entorn de treball són les de caire més rellevant. En aquesta jornada parlarem sobre aquestes mesures i en especial sobre les relatives a la neteja i desinfecció de superfícies.

Programa

ON-LINE
15
Jun

Conferència inclosa en el "CICLE: COVID19, POLÍTICA I POLÍTIQUES PÚBLIQUES. Diàlegs al voltant dels impactes de la nova normalitat", impulsat pel Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya.

En aquest webinar, Pilar Díaz Romero, diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, conversa amb l’Andrea Noferini, professor de Ciència Política a la UPF i UAB, Secretari Acadèmic de l’ICPS, en Miquel Rodríguez, Comissionat per a l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Barcelona, i l’Agustí Fernández de Losada, Director del programa Ciudades Globales del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs).

La pandèmia de la COVID-19 tindrà unes conseqüències extraordinàries sobre els sistemes econòmics i els seus territoris. Just quan el marc dels ODS i de l'Agenda 2030 començaven a tenir un major coneixement entre la població i les institucions, la crisi de la COVID19 pot retardar la implementació dels ODS.
No obstant això, cada crisi és també factor de canvi. Què vindrà un cop acabi la crisi? Després de la crisi, tornarem per defecte a l'escenari del business as usual?; O podem defensar una provisió renovada dels béns i serveis fonamentals que s'han descuidat en la generació anterior? De quina manera el marc de l'Agenda 2030 es veurà afectat? Quina serà la resposta dels governs locals i de les ciutats a l'hora de promoure polítiques públiques que contrastin els impactes negatius de la pandèmia? 

Més informació

ON-LINE
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar