Capcalera_altres1
Agenda Categoria: Altres
17
Des

Avui en dia hi ha en el mercat diferents models de certificació i en el sector de la producció i elaboració de productes agroalimentaris ecològics cal que es compleixi amb la normativa i que estigui certificada per l’Autoritat de control i que a Catalunya és el CCPAE.
La certificació ecològica garanteix que els productes han estat produïts o elaborats seguint les normes de l’agricultura ecològica, i que han estat controlats en tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització.
L’objectiu d’aquesta jornada és que una empresa conegui quin és el marc normatiu que haurà de complir en cas de voler elaborar productes ecològics. I també, vol ser un espai per resoldre els dubtes i consultes que puguin sorgir dels assistents així com ser un lloc de trobada i d’intercanvi d’experiències per a tots els professional dels diferents sectors.

Programa

Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya. Enamorats, 62-64 baixos. Barcelona
17
Des

Des de la recuperació de l’antic ofici de marger a la seva reinterpretació i aplicació a noves construccions, des de la viticultura a nous models de comercialització turística, des de creació d’espais d’interpretació o itineraris fins a la gestió de grans espais naturals, entre altres exemples, la pedra seca constitueix una oportunitat per als territoris rurals gràcies a la seva capacitat de generar un dinamisme econòmic i ocupacional.
En aquesta jornada podrem conèixer dues diagnosis diferents que valoren i analitzen l’impacte econòmic de la pedra seca al territori des de les seves múltiples vessants, i coneixerem dues experiències de projectes de dinamització local que compten amb la pedra seca com a recurs.
La jornada es dirigeix a tècnics i tècniques de les entitats vinculades amb la promoció i gestió del territori.

Programa

Ecomuseu Farinera. Sant Francesc, 5-7. Castelló d'Empúries
14
Des

El contacte amb el cavall, la natura i la descoberta del patrimoni natural i cultural conformen un conjunt d’activitats respectuoses amb el medi, que poden esdevenir molt interessants per a tots els públics.
La jornada tècnica pretén explorar els elements bàsics de creació de productes turístics eqüestres i la seva comercialització. Desenvolupar productes de turisme eqüestre o activitats d’oci amb cavall en un territori rural pot esdevenir una oportunitat econòmica i donar resposta a diferents demandes turístiques combinant esport, oci i natura.

Programa

L’Espai - Sala d’actes. Avinguda Pompeu Fabra, 8. Prats de Lluçanès
13
Des

L’acte té per objectiu exposar diferents visions sobre el món rural, sobre els canvis que han esdevingut els darrers anys, sobre el futur de la pagesia i sobre el paper de les noves generacions, entre altres. Serà un espai en que el rigor i l’humor es trobaran per oferir elements nous de reflexió sobre la ruralitat, el sector agrari, la vida al camp o el paper de les diferents administracions públiques. Ens preguntem si som feliços vivint i treballant al món rural, si ens agrada el que fem i on ho fem, si les polítiques públiques ens fan costat o quina és l'Europa rural que volem. Preguntes obertes que tindrem l’oportunitat de respondre de manera coral.

El programa ofereix tres xerrades tècniques orientades a compartir un marc general de pensament, així com dues taules de debat en que els protagonistes compartiran la seva visió sobre el món rural des de les seves pròpies experiències vitals. La jornada té la voluntat de mantenir un to crític i fonamentat, al mateix temps que divertit i còmic. En Claret-Clown serà l’agromestre de cerimònies encarregat de guiar el programa sota el prisma de l’humor, així com d’aportar una mirada renovada a les jornades tècniques de reflexió i generació de coneixement.

La jornada inclou dos actes gastronòmics. El primer és un dinar-networking amb Producte del Ripollès, en que les persones assistents podran degustar diferents plats elaborats amb productes agroalimentaris locals de la marca de garantia. El segon és un pinxopote gastronòmic pels carrers de Sant Joan de les Abadesses en que tothom és convidat a sumar-s’hi.

Amb tot plegat, l’acte vol ser un espai d’encontre d’aquelles persones que viuen i senten la ruralitat en primera persona, de les que s’emocionen quan la pagesia s’expressa, de les que pensen que cal treballar per un món rural viu, així com de totes aquelles que tenen alguna cosa a dir i compartir vers la ruralitat a Europa.  

Inscripcions
Programa

Palau de l'Abadia. Sant Joan de les Abadesses
12
Des

Dirigida a PIMES i empresaris/empresàries rurals amb poc coneixement de l’àmbit financer de l’empresa, per explicar els aspectes fonamentals dels diferents estats financers, i com fer una interpretació senzilla dels números que els permeti fer un seguiment de l’evolució i funcionament dels seus negocis.
Es facilitaran coneixements bàsics perquè els emprenedors/es puguin saber què li passa al seu negoci, saber quina és la seva situació financera davant dels bancs, la clientela i els  proveïdors/es i a, la vegada, saber perquè guanyen o perden diners.

Programa

Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica. Joan Oró, 3. Bell-lloc d'Urgell
10
Des

Els obradors alimentaris permeten donar valor afegit als productes alimentaris artesanals i de proximitat, però els seus requeriments tècnics i sanitaris poques vegades estan a l'abast dels petits projectes d'emprenedoria.
Així doncs, oferir un equipament municipal a l'abast d'aquestes iniciatives privades pot ser un motor per a l’activitat primària, del conreu i la cura de la terra, i per a la revalorització del producte propi i de proximitat.
Aquesta jornada té per objectiu resoldre dubtes i facilitar eines per a saber com compartir un obrador, amb un enfocament pràctic a partir del coneixement d’experiències de gestió d’obradors compartits.

Programa

Sala Polivalent de Bellaguarda. Bellaguarda
9
Des

Espai de debat i posada en comú de diferents agents sobre el desenvolupament de econòmic, social i ambiental a  La Vall de Tuixent i La Vansa. La sessió comptarà amb la participació del grup Leader Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya.

Programa

Centre de Flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Tuixent
5
Des

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central organitza una xerrada informativa per tal de presentar la nova convocatòria d'Ajuts Leader destinats a la diversificació econòmica de les zones rurals. Una oportunitat per conèixer el seu funcionament i a qui s'adrecen.

Cartell

Biblioteca Josep Mas i Carreras. Passeig Ramon Vall, 69. Navàs
4
Des

Jornada organitzada per la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (FEDETCAS), amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, sobre el desenvolupament local participatiu i la seva aplicació en el pròxim període 2021-2027.
La sessió comptarà amb una taula amb la visió de les Diputacions provincials, una exposició sobre el Leader en el proper període per part de Ministeri, una taula sobre els grups de pesca amb representants del Ministeri i de la Generalitat, una exposició sobre la problemàtica del despoblament per part de la directora general d'AVANT; així com una taula sobre el desenvolupament local en altres territoris d'Espanya.
Inscripcions a: info@fedetcas.org

Programa

Diputació de Castelló. Av.Vall d'Uixo, 25. Castelló de la Plana
4
Des

L’estiu passat Catalunya va estar afectada per greus incendis que arrasaren hectàrees de bosc i de producció agrícola. Com a conseqüència, una vegada més, es reivindicà la importància de gestionar els espais, les conseqüències en els paisatges agrícoles i forestals del canvi climàtic, l’abandonament de terres i la importància d’una gestió integral.
La jornada, tot recordant la figura de Felip Domènech Costafreda, que mai no va deixar de defensar els valors de la pagesia i del territori, serveix per avançar en les aportacions del sector a favor de l’espai rural.

Programa

Sala de Plens de l’Ajuntament. Plaça Major, 7. Puigverd de Lleida
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar