Capcalera_altres1
4 ESTACIONS, 12 SABORS
Description

EL PROJECTE - Fitxa resum del projecte "4 ESTACIONS, 12 SABORS"

Les comarques del Baix Ebre i Montsià ofereixen una enorme riquesa de productes alimentaris de mar i muntanya que són la base de la seva cuina tradicional i un dels seus principals atractius turístics. Aquest atractiu s’ha de posicionar com un dels principals motius per a la promoció de la destinació donat el volum de riquesa que genera en el nostre territori.

El projecte “4 estacions, 12 sabors” va orientat a enfortir els vincles entre la restauració i el producte local de qualitat, a partir de jornades de conscienciació d’aquest sector envers a les potencialitats que té el territori. Es vol treballar per promocionar i posicionar la destinació com a territori gastronòmic des del punt de vista turístic.

 

OBJECTIUS

L’objectiu general del projecte es centra en posar en valor els productes agroalimentaris de qualitat de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre fomentant la tramesa de coneixements entre els restauradors per engegar accions que posicionin el territori com la destinació gastronòmica. Es vol afavorir la permanència del sector en el territori com a motor de desenvolupament local, mitjançant:

  • Projectar els productes agroalimentaris de qualitat.
  • Traslladar les propietats organolèptiques i de nutrició dels productes agroalimentaris més representatius.
  • Mostrar diverses tècniques d’elaboració i cuina dels productes agroalimentaris escollits.
  • Fomentar la inclusió dels productes agroalimentaris del territori a les cartes dels restauradors.
  • Intercanviar coneixements i experiències entre restauradors del territori.
  • Generar Networking entre els agents implicats en les accions.

 

PÚBLIC OBJECTIU

“4 estacions, 12 sabors” és un projecte de caràcter no productiu, ara bé, es preveu que a partir de les jornades tècniques es generin eines que puguin ser útils tant a productors com a restauradors com a la ciutadania en general.

També es preveu captar l’atenció del sector turístic aconseguint que els productes locals provoquin un interès i siguin motiu de visita de les terres de l’Ebre.

 

ACCIONS

Les accions principals del projecte consisteixen en 4 jornades tècniques a desenvolupar durant l’any, una per estació. En cadascuna d’elles s’hi presenten els diferents productes de proximitat de la zona (12 en total) amb ponències dels productors respectius i de nutricionistes seguides de demostracions culinàries i degustacions de cadascun d’ells.

1 – SABORS DE PRIMAVERA: Mels de terres de l’Ebre, pastissets típics i sal del Delta.
2 – SABORS D’ESTIU: Musclo i ostra arrissada del Delta i tonyina.
3 – SABORS DE TARDOR: Arròs, ànecs del Delta i cítrics.
4 – SABORS D’HIVERN: Horta i productes del camp, carns i olis de les terres de l’Ebre.

 

RESULTATS

  • 25 restauradors del territori han inclòs en les seves cartes els continguts apresos (25 entrevistes i sessions preparatòries amb el sector).
  • Participació en les accions d’un mínim de 30 productors dels diferents productes.
  • Increment del valor dels productes tan bon punt s’incrementi la seva utilització en els diferents àmbits de consum.
  • Implicació efectiva en l’objectiu de les associacions territorials dels sectors econòmics implicats.
Project category
Valoració de les produccions locals / producció alimentària
Valoració de les produccions locals / producció ecològica
Valoració de les produccions locals / promoció, venda i difusió
Turisme Rural / dinamització i millora de l’oferta turística
Societat rural i serveis a la població / serveis a la població
Economia social i Emprenedoria rural / Serveis a empreses

GAL coordinator Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

Catalan Local Action Groups partners

Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

Others partners GAL

Entitats col·laboradores

Consell Comarcal del Baix Ebre
Consell Comarcal del Montsià
Ajuntament de Deltebre
Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita
Col·lectiu de Cuina La Ràpita Delta de l’Ebre
Plat i Got
Associació Restauradors d’Amposta
Escola nàutica La Ràpita
Associació d’Empreses Turístiques de les Terres de l’Ebre
Escola Cuina IES Joaquim Bau de Tortosa
Escola de Cuina Villa Retiro
Fepromodel
ACOBEM
Gremi de pastissers de Terres de l’Ebre
Arrossaires
Associació de productors Taronja de Xerta
Més 25 restauradors de la zona i 30 productors

Annuity 2016

Execution years 1

Budget 21.528,00 €

Scope Catalunya

Website http://www.leader.cat


Go Back
Demostració de cuina preparada amb productes del territori per el professional Albert Guzmán (Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià)
Ponència tècnica (Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià)
Presentació del projecte (Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià)
Follow us Facebook Twitter