Capcalera_altres1
Events
29
Nov

El cost de la factura energètica suposa tot un repte per a les PIMES de Catalunya. Conceptes complexes i poc interès per part de les companyies comercialitzadores per facilitar aquesta comprensió generen sovint que l’empresa hagi d’assumir sobrecostos innecessaris que ni tan sols és conscient que està pagant.
Aquesta jornada, impulsada per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, vol dotar als gestors de les empreses del territori de les eines necessàries per poder comprendre, gestionar i optimitzar al màxim la despesa energètica, amb l’objectiu de fer-les més competitives. Alhora, veurem altres sistemes de finançament, amb impacte positiu, i per projectes exclusivament d’àmbit energètic.

Programa

Centre Cívic (Sala d’Estudi). Escoles, 2. Olost
18
Nov

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus
Una Setmana Europea per:

 • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
 • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
 • Fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
 • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Més informació

FONT: Agència de Residus de Catalunya
 

Arreu del territori
10
Nov

"PRESURA 2017 -  1ª Feria para la Repoblación de la España Vacía"  és un espai que pretén posar en contacte a ciutadans emprenedors que volen desenvolupar les seves iniciatives en el medi rural, amb totes aquelles institucions i persones que poden ajudar a engegar aquests projectes (ajuntaments, diputacions, Grups d'Acció Local, ONGs, inversors, entitats financeres, etc.).

L'esdeveniment arriba en un moment molt oportú, ja que existeix un interès creixent, sobretot entre els joves, per emprendre en zones rurals. La Fira tindrà un àmbit nacional, i l'objectiu és que, a poc a poc, es converteixi en una trobada de referència del sector.  

PRESURA 2017 
vol transmetre optimisme i esperança, en un context d'extrema dificultat per a les comarques que pateixen la despoblació, i donarà especial rellevància a la participació dels emprenedors, sobretot la d'aquells que puguin mostrar exemples d'èxit desenvolupats en entorns rurals.
Així mateix, la Fira ha previst un sistema de cites perquè tots els assistents, expositors, etc., puguin programar reunions amb aquelles persones que més els interessi, convertint-se així en un espai excepcional per connectar i relacionar-se amb totes aquelles institucions i persones que treballen en aquest àmbit

PRESURA 2017 es celebrarà a les instal·lacions de "El Hueco", a Sòria, un espai de coworking de 2.500 m2, on es podran trobar expositors, conferències, projectes i moltes activitats per a facilitar el "networking" entre els assistents. Els sectors més importants que estaran representats a la Fira seran:

 • Agroecologia
 • Forestal 
 • Habitatge Rural 
 • Cohousing
 • Economia circular
 • Turisme rural
 • Energies renovables 
 • Tecnologia 
 • Emprenedoria social

Més informació

El Hueco. Soria
9
Nov

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i la Diputació de Barcelona, a través de la col·laboració i la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, organitzen dues jornades per presentar el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya
Durant les jornades es pretén transferir el coneixement científic des de l’àmbit de la recerca als responsables municipals i poder establir el contacte directe entre el món científic i el món local. Per altra banda, es busca facilitar als responsables municipals informació científica contrastada per informar a la ciutadania sobre el canvi climàtic a Catalunya, així com aportar les recomanacions del món científic perquè puguin ser incorporades a les polítiques locals de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Programa i inscripcions

CONSERVATORI PROFESSIONAL DE MÚSICA DE SANT CUGAT. Plaça Victòria dels Àngels, 2. Sant Cugat del Vallès
3
Nov

Primera jornada d’economia del bé comú a l’àmbit rural, per tal de donar a conèixer aquest nou concepte d’economia i política a través de projectes vigents, i veure com aquest model pot contribuir a la millora de l’entorn, del medi ambient i al benestar de totes i cada unes de les persones que interactuen en la comunitat: productors, transformadors, proveïdors, consumidors, etc.
L'Economia del Bé Comú (EBC), promoguda per l'economista austríac Christian Felber, és un model socioeconòmic que pretén reorientar el model econòmic actual, basat en la maximització del benefici individual, i enfocar-lo al servei del bé comú.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de: 
Escola Agrària de Manresa: 93 874 90 60 - A/e: https://goo.gl/DCHi3Y
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat.

Programa

Escola Agrària de Manresa. Av. Universitària, 4-6 (Edifici FUB). Manresa
28
Oct

Segona jornada dins el cicle CREA (Creativitat, Ruralitat, Emprenedoria, Actitud), organitzada per l’Oficina Jove de les Garrigues en el marc del projecte de cooperació ODISSEU.
Es farà una xerrada sota el títol ‘Capta clients per Internet i impulsa el teu negoci’ a càrrec del consultor Narcís Romà, i seguidament hi haurà una taula d’experiències amb joves emprenedors del territori.

Programa

Sala de ball. Els Omellons (Les Garrigues)
27
Oct

Jornada impulsada en el marc dels actes de la "Fira Ecoviure", amb l'objectiu de:

 • Donar a conèixer l’Estratègia Rural Smart a Catalunya i posar-la a debat.
 • Donar a conèixer el context legal per a la popularització (re-municipalització) en la transició energètica de les rural smart.
 • Compartir exemples reals i autogestionats de rural smart.

El col·loqui es desenvoluparà en torns oberts de paraula entre les diferents entitats públiques, agents socials i empreses privades convidades; i, per descomptat, entre la ciutadania que vulgui participar.

Programa
Inscripcions

Més informació i documentació de referència de la jornada

Palau firal de Manresa. Castelladral, 5. Manresa
25
Oct

La principal causa de fallida de les empreses, petites i mitjanes, és una mala definició del seu model de negoci. Quin valor aporto al client? Estic comercialitzant correctament el meu producte? Com he d’explicar el meu producte al públic?.

Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, i en el marc del 
projecte Leader Natura, s'impulsa la jornada "Model CANVAS i model estratègic de comercialització i comunicació" a Cervera.

En base al 
model CANVAS, durant la sessió s'aprendrà a definir els aspectes claus del model de negoci d’una empresa, per garantir-ne el seu bon funcionament, sempre tenint en compte el perfil i característiques de les empreses relacionades amb el turisme sostenible i de naturalesa.

Programa
Inscripcions (data límit d’inscripció: 23 d’octubre)

CEI Cervera. Av. del Segrià, 6 nau B. Cervera
25
Oct

En el marc del projecte estratègic "Terra de Xicoies", el Consorci Leader Pirineu Occidental i Valls d'Àneu Iniciatives Turístiques organitzen aquesta jornada formativa en la qual es treballarà a nivell teòric i pràctic de la necessitat, l’evolució i les diferents tècniques i metodologies de conservació d’aliments.

La formació anirà a càrrec de Juan José Lasheras Abadías, tècnic especialista en sistemes de conservació d'aliments.

Programa

Aula de Cuina "El Leader Gastronòmic". Carretera N-260, Km. 281. Sort
24
Oct

Degut a l’increment desproporcionat dels preus de l’energia i de la importància de fer una bona gestió d’aquest recurs, aquesta jornada pretén proporcionar informació sobre eines que permetin ajudar les petites i mitjanes empreses a portar un control més exhaustiu de la despesa energètica derivada de la seva activitat; que l’empresari/ària pugui autogestionar-se el seu propi consum energètic, fent una explicació de com interpretar la factura elèctrica; així com presentar l’eina interactiva ENEGEST per a la gestió energètica.

Programa

Sala de Plens del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça Av. Victoriano Muñoz, 48. El Pont de Suert.
Follow us Facebook Twitter