Capcalera_altres1
APP “Fishing Pirineu de Lleida”
Description

EL PROJECTE - Fitxa resum del projecte APP “Fishing Pirineu de Lleida”
El projecte “APP Fishing Pirineu de Lleida: Foment de la pesca recreativa al Pirineu Occidental Català” és una iniciativa impulsada pel Consorci Leader Pirineu Occidental  i  les 18 societats de pesca de la zona, que pretén fomentar el desenvolupament socioeconòmic del territori partint de l’aprofitament dels rius i de les seves espècies autòctones a través de potenciar i recuperar el turisme de la pesca recreativa; a la vegada que posa en valor l’atracció que generen els espais naturals, tant a nivell turístic com pel seu alt valor natural i de patrimoni de les societats rurals del seu entorn.


OBJECTIUS
 
L’objectiu principal del projecte és fomentar la pesca recreativa a les comarques del Pirineu Occidental Català a través d’una plataforma (APP) que faciliti la pràctica de la pesca esportiva i, alhora, serveixi de canal de difusió d’altres activitats turístiques de la zona.

Com a objectius específics, el projecte planteja:

 • Recuperar el turisme de pesca d’alta muntanya.
 • Ajudar als practicants mitjançant diferents eines i informació d’interès.
 • Ajudar a les associacions de pesca a comunicar-se amb els seus socis de forma efectiva i entre elles mateixes.
 • Valoritzar els negocis locals (comerços, hotels, restaurants, etc.) que, tot i no estar implicats directament amb la pràctica de la pesca, podran disposar d’un nou canal de divulgació dels seus productes i serveis. 


PÚBLIC OBJECTIU
“APP Fishing Pirineu de Lleida” es dirigeix, especialment, a les societats de pesca esportiva, pescadors autòctons i potencials turistes del sector.  


ACCIONS
Definir i crear una plataforma que faciliti la pràctica de la pesca recreativa. Una eina basada en una aplicació per a dispositius mòbils, Android i iOS, que compta amb tota la informació necessària per a realitzar aquesta activitat i que incorpora elements per potenciar el turisme del territori.

L’aplicació posa a disposició de l’usuari informació actualitzada de la pesca recreativa a les comarques del Pirineu Occidental Català; a la vegada que incorpora un gestor de continguts que permet que les diferents associacions de pesca puguin gestionar els trams dels rius de la seva zona i oferir-ne informació rellevant i actualitzada.

L’“APP Fishing Pirineu de Lleida” inclou les següents funcionalitats: 

 • Zones de pesca. Un mapeig dels diferents trams dels rius i llacs de les quatre comarques del territori, ja siguin amb mort o sense mort, on es recull informació com: el tipus de pesca, les espècies que s’hi poden trobar, les eines i esquers permesos en cada tram, la normativa que s’aplica en cada tram, els dies de descans de cada tram, el llistat d’oficines públiques i entitats territorials on es poden comprar les llicències o permisos de manera presencial, ubicació i contacte de les botigues especialitzades, etc.
 • Llicències i permisos. Enllaç directe al web de la Generalitat, per tal de poder realitzar els tràmits de compra de llicència i/o permisos de pesca de manera telemàtica.
 • Normativa aplicable. Enllaç directe al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, on poder consultar la normativa vigent de l’activitat.
 • Mapa informatiu Gencat actualitzat segons temporada i anualitat.
 • Rutes turístiques. Actualment l’APP inclou 38 propostes de rutes ecoturístiques, creades a través del projecte “FemPARC”, i tot el catàleg dels recursos turístics promoguts pels quatre Consells Comarcals del territori.
  En un futur immediat, l’APP preveu incloure noves propostes d’experiències rurals i de natura impulsades a través del  projecte “Leader Natura”.
 • Notícies i esdeveniments. Espai de divulgació i promoció de les activitats impulsades per les 18 societats de pesca del territori.
 • Meteorologia. Espai de predicció meteorològica al Pirineu.
 • “Panic button”. Accés directe per facilitar una possible trucada al servei d’emergències. Inclou el darrer registre de posició de l’usuari indicant la latitud i la longitud, així com la possibilitat d’actualitzar-lo.
 • Guardar o Compartir.  Eina per guardar o compartir els continguts de cada tram per tal de generar un contingut atractiu i viral que ajudi a promocionar l’aplicació, i que al mateix temps serveixi de recull de dades i de preferències per a l’usuari.
 • On està el meu cotxe?. Funció que permet guardar la ubicació del vehicle, per tal de recuperar-la i arribar-hi fàcilment quan l’usuari ho necessiti.
 • Altres funcionalitats. Geoposicionament i navegació (integració amb Google Maps) i mode offline (descarregar la informació d’una zona o ruta al dispositiu prèviament per si en algun indret no es disposa de suficient cobertura).


RESULTATS
El projecte ha permès crear una aplicació per a dispositius mòbils que engloba:

 • Les dades i la informació dels diferents trams dels rius, gestionada i actualitzada per  les 18 societats de pesca de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran.
 • Els recursos turístics del territori promoguts des dels Consells Comarcals; així com les  38 rutes ecoturístiques que proposa el projecte “FemPARC”.
  L’APP també inclourà les propostes d’experiències rurals i de natura creades a través del  projecte “Leader Natura”.

Durant els primers 6 mesos de funcionament, 347 usuaris s’han descarregat l’APP.

 

Added Value
Project category
Patrimoni natural i cultural / cultura i territori viu
Turisme Rural / dinamització i millora de l’oferta turística
Turisme Rural / adequació d’infraestructures i oferta per a col·lectius específics
Turisme Rural / turisme de natura / ecoturisme
NTIC i mitjans de comunicació / TIC per a la població local

GAL coordinator Consorci Leader Pirineu Occidental

Catalan Local Action Groups partners

Consorci Leader Pirineu Occidental (anteriorment: Consorci Centre de Desenvolupament Rural Pallars-Ribagorça)

Others partners GAL

Entitats col·laboradores

 • Consorci de Pesca Alt Pallars (agrupa 6 societats de pesca)
 • Conveni Pallaresa (agrupa 6 societats de pesca)
 • Societat de Caça i Pesca El Flamisell
 • Societat de Pesca Vall de Bosia
 • Societat de Pesca Vall de Boí
 • Societat de Pesca Alta Ribagorça
 • Societat de Caça e Pesca de Naut Aran
 • Societat de Caça e Pesca Val d’Aran

Annuity 2016

Execution years 1

Budget 33.333,33 €

Scope Catalunya

Website http://www.leaderpirineuoccidental.cat


Go Back
APP “Fishing Pirineu de Lleida” (Consorci Leader Pirineu Occidental)
APP “Fishing Pirineu de Lleida” (Consorci Leader Pirineu Occidental)
Pràctica de la pesca recreativa (Marc Vande Vliet)
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept