Capcalera_altres1
13è Congrés Nacional de Medi Ambient a Madrid
09.12.2016

    Conama és una procés continu en el que una extensa xarxa de persones, empreses i entitats interessades en la sostenibilitat col·laboren i cooperen per compartir experiències i visions. Cadascun dels eixos del programa del CONAMA, ha estat un congrés en si mateix, amb desenes d’activitats sobre les següents matèries: energia, eficiència i canvi climàtic, mobilitat, renovació urbana, desenvolupament sostenible, biodiversitat, aigua, qualitat ambiental, residus i economia i societat.

    Enguany, els temes tractats en el bloc de “Desenvolupament rural” han estat “Bioeconomía. Eina per al desenvolupament de l’economia circular”, “Productes forestals no maderables: Construint altres cadenes de valor des del bosc”, “Agricultura, sòls i canvi climàtic”, “Experiències de canvi de model territorial i urbanístic a Espanya” i “El futur del sector agroalimentari”. Aquest últim ha tingut més presencia que en passades edicions. Gran part del programa estava dedicat a debatre sobre reptes i oportunitats que afronta el sector agroalimentari en el camí cap a la sostenibilitat.

    En destaquem el concepte de “Bioeconomia” o “Ciència de la gestió de la sostenibilitat”. La seva finalitat és arribar a un desenvolupament socioeconòmic sostenible, a través d’un ús eficient dels recursos naturals. No és una rama de la teoria econòmica, sinó un camp d’estudi transdisciplinar en el que participen a més d’economistes, científics d’altres àrees com la biologia, física, etc. A Conama s’ha intentat posar sobre la taula diferents experiències on ja hi ha una relació estreta entre la producció i reutilització/recuperació de recursos naturals necessaris en el procés.  

    Es poden seguir totes les notícies relacionades amb les diferents ponències del congrés i valoracions del congrés a la WEB de CONAMA.

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept