Capcalera_altres1
66 universitaris realitzaran pràctiques ODISSEU a empreses dels territoris rurals
28.06.2019

Ja s’ha publicat la resolució de la concessió dels ajuts Pràcticum Odisseu per al curs 2018 – 2019. Enguany, fins a 66 joves faran pràctiques curriculars o extracurriculars remunerades a empreses situades en comarques rurals Leader. Durant la primera edició de l’any 2016 únicament es van aprovar 13 ajudes per subvencionar aquest ajut, al 2017 ja se’n van aprovar 44 i el 2018 van ser 45 les ajudes aprovades, en comparació a les 66 aprovades per aquesta edició. Pel que fa el número d’ofertes publicades en la primera edició es va començar amb 24, el 2017 va tancar amb 80 i en la tercera edició es va aconseguir publicitar fins a 137 ofertes. En l’edició Pràcticum 2019 s’han inscrit un total de 112 empreses i s’han ofertat 136 llocs de pràctiques.

El Pràcticum ODISSEU cofinança al 50% la realització de les pràctiques de mínim 300 hores, entre el mes de maig i setembre de 2019. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. ODISSEU incentiva les sinergies del teixit empresarial del territori amb els i les estudiantes universitàries perquè puguin obtenir un primer contacte professional amb empreses de zones rurals. Les entitats promotores del projecte ODISSEU, amb el suport de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, les universitats catalanes i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, fan possible aquesta nova edició dels Ajuts al Pràcticum.

Si voleu conèixer algunes de les experiències del "Pràcticum ODISSEU 2018", cliqueu aquí.

FONT: projecte ODISSEU 

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept