Capcalera_altres1
ARCA es suma a la "Setmana pel Clima"
23.09.2019

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) se suma a la "Setmana pel Clima" impulsada per Fridays For Future. Des de l’Associació es vol contribuir a donar veu a iniciatives i projectes del món rural i pesquer que treballen per un futur sostenible, i sensibilitzar així institucions, organismes, grups polítics, empreses i societat civil vers la importància del medi rural i pesquer per fer front a l’emergència climàtica.

Els territoris rurals i pesquers de Catalunya necessiten dinàmiques actives de diversificació que complementin i completin la tasca agrària i pesquera que els identifica. Sense pagesia ni pescadors no hi ha espais rurals ni pesquers actius, i sense activitat en els espais rurals i pesquers no hi ha sector primari. El desenvolupament sostenible, integral i integrador esdevé una realitat quan tots els actors concerten una estratègia basada en les persones i el territori. El cor del nostre món rural i litoral són les petites i mitjanes empreses que treballen en xarxa per enfortir el seu capital, tant social com econòmic. Per tant, el suport al món rural i pesquer s’ha de fer des d’una òptica transversal en què tots els agents hi participin.

Des d'ARCA treballem per un enfocament integrador de les polítiques en els territoris rurals i pesquers per fer front al canvi climàtic, al despoblament rural i abandonament de l’activitat agrícola i forestal, per promoure la transició energètica, per garantir la conservació del patrimoni natural i cultural, per la dinamització de les activitats econòmiques arrelades al territori, i per promoure l’alimentació de proximitat i qualitat.

Així, durant la setmana del 20 al 27 de setembre ARCA se suma a la "Setmana del Clima" tot donant a conèixer  experiències locals que contribueixen a mitigar els efectes del canvi climàtic i generen un nou paradigma per a futures societats més resilients
#SetmanadelClima #EmergènciaClimàtica 

www.emergenciaclimatica.net

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept