Capcalera_altres1
Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació del Castell de Castellar (Aguilar de Segarra)
11.10.2011

El dia 4 d’octubre l’equip tècnic del Consorci, juntament amb els membres de l’ajuntament d’Aguilar de Segarra, la direcció d’obra i l’empresa constructora, han visitat les obres de rehabilitació del castell de Castellar, ubicat al municipi d’Aguilar de Segarra, a la comarca del Bages. Les obres avancen a bon ritme, trobant-se en la fase de finalització de l’estructura i iniciant els treballs de condicionament de l’interior (terres, parets de pedra, arcades....).

La rehabilitació del castell respon a l’objectiu de mantenir el patrimoni històric del municipi,  habilitant-lo com a museu històric local i per usos polivalents del municipi, fent ús de les sales de les que es disposarà en el seu interior. Aquesta actuació es troba finançada pel programa LEADER, en la mesura 323 de conservació i millora del patrimoni rural.

El castell de Castellar s’alça en un turó i data del segle X i formava part del sistema defensiu que hi havia els segles X i XI, contra els sarraïns que hi havia a la Segarra. Els castells tenien un conjunt de torres de defensa, sis en el cas  de Castellar, amb la finalitat de donar refugi als pagesos del terme en cas d’atac i que es comunicaven amb les tocs de corn o senyals de fum.

etiquetes:
Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept