Capcalera_altres1
"Cercant pautes on no n’hi ha. Una aproximació als factors clau per al desenvolupament rural"
20.12.2019

El desenvolupament de les àrees rurals és un objectiu per al qual no resulta vàlida cap fórmula universal, ja que cada territori constitueix un cas únic, i la consecució d’un desenvolupament real depèn d’una gran diversitat de factors endògens i exògens interrelacionats. Tanmateix, és evident que hi ha factors que afavoreixen el desenvolupament de les àrees rurals i d’altres que el dificulten.

La revista "Temes Rurals", impulsada per la Fundació Món Rural, dedica un dels seus articles a estudiar i analitzar els factors que resulten més rellevants perquè un procés de desenvolupament rural sigui reeixit, és a dir, perquè realment es tradueixi en un progrés visible en el territori. Un treball d'Eloi Guinjoan, doctor en geografia, que es realitza a través de l’anàlisi de tres experiències de desenvolupament rural a Catalunya (el Priorat, el Lluçanès i la conca de Tremp) i la seva posterior comparació. Així, l’article vol demostrar que de l’anàlisi d'experiències del passat i del present, se’n poden extreure lliçons valuoses per avançar en el disseny d'unes polítiques i uns projectes de desenvolupament rural amb més garanties d’èxit.

Article "Cercant pautes on no n’hi ha. Una aproximació als factors clau per al desenvolupament rural"

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept