Capcalera_altres1
"Cowocat Rural", exemple de bones pràctiques per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (ENRD)
24.07.2017

El projecte de cooperació "Cowocat Rural" ha estat escollit per la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural (European Network for Rural Development - ENRD) com a exemple de bones pràctiques. 

Coordinat pel Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques, i amb la participació de 10 dels 11 grups Leader catalans, "Cowocat Rural" pretén potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball a través de la vertebració d'una xarxa d'espais de coworking.
Una iniciativa que, a la vegada, vol servir per:

  • Difondre el coworking com una nova manera de treballar a través de les TIC a l’entorn rural;
  • Fomentar els hàbits del teletreball i el coworking entre els emprenedors dels territoris rurals; 
  • Sensibilitzar i crear sinergies amb altres territoris rurals en la difusió del coworking; i, en conseqüència, 
  • Atraure talent i fixar població a les zones rurals.

Des del seu inici, l'any 2014, el projecte ha permès crear una base de dades amb més de 130 professionals vinculats als espais de coworking rural, vinculats a través de la plataforma www.cowocatrural.cat; i s'han detectat 14 espais de coworking.
"Cowocat Rural" - ENRD

Altres exemples de Bones Pràctiques
L'apartat de projectes i bones pràctiques de la Xarxa Europea de Desenvolupament Rural també ha publicat altres iniciatives desenvolupades a Catalunya. És el cas d'"ENFOCC. Energia, Forest i Canvi Climàtic". Un projecte impulsat per l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura que pretén millorar i impulsar la sostenibilitat dels territoris rurals catalans, mitjançant:

  • El foment de l’estalvi i l’eficiència energètica,
  • la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes i
  • la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació al canvi climàtic

implicant, en tot el procés, als agents de desenvolupament de les zones rurals (població local, entitats locals, entitats associatives, propietaris forestals i teixit empresarial).
"ENFOCC" - ENRD

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept