Capcalera_altres1
COWOCAT_RURAL, la xarxa d'espais i ecosistemes de coworking en entorns rurals de Catalunya
06.09.2017

“COWOCAT_RURAL” sorgeix de la necessitat de promoure l'emprenedoria mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball en els territoris que participen al projecte.
Una iniciativa que permet atraure i fixar capital humà qualificat a les zones rurals, amb la corresponent retenció de talent: un factor clau pel desenvolupament d'aquests territoris.

De “COWOCAT_RURAL” destaquen accions com:

  • La creació d’una base de dades de coworkers i professionals rurals, per tal de conèixer i interconnectar les persones que formen part de l'ecosistema de coworking de l’entorn rural català. Una eina que, a dia d'avui, compta amb més de 130 professionals inscrits.
  • L'organització de 5 trobades de networking entre coworkers de l’àmbit rural, amb una seixantena d'assistents, en les quals es fomenta la generació de projectes i el treball col·laboratiu.
  • L'organització del "Catalunya Coworking Day", una jornada formativa, de difusió i d'intercanvi d'experiències, que va comptar amb més de 50 participants (Móra d'Ebre – 2016).
  • La participació en diferents fòrums de debat sobre coworking, innovació i emprenedoria com: Coworking Spain, Coworking Day BCN, BIZ Barcelona, Fira Innova i Fòrum d'Ocupació de la URV Terres de l'Ebre, entre d’altres. 
  • La difusió del coworking entre diferents col·lectius, com el dels joves o el de les dones, mitjançant la vertebració d'una sèrie de programes i accions específiques com: el Programa de foment del coworking a les universitats, el programa Pilot de foment del coworking entre estudiants de secundària, i la jornada de foment del coworking entre emprenedores de l’entorn rural. 

Trobaràs tota la informació del projecte "COWOCAT_RURAL" a:
www.cowocatrural.cat
Fitxa resum "COWOCAT_RURAL"

Iniciatives d'emprenedoria rural: Entrevista a "COWOCAT_RURAL" - Fundació del Món Rural - Agost_2017

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept