Capcalera_altres1
"Cowocat_Rural" participa en una nova trobada del projecte CoLabora a Alemanya, compartint experiències de coworking rural
06.11.2019

Els darrers anys, la xarxa "Cowocat_Rural" i el model de coworking rural català ha estat reconegut com a exemple de bones pràctiques per al desenvolupament territorial, no només a Catalunya i l’Estat espanyol, sinó també a Europa. En aquest marc, del 5 al 8 de novembre, una delegació del projecte "Cowocat_Rural", formada per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, la gerent del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), Begoña Garcia i el coordinador de "Cowocat_Rural", Jaume Bages, s'ha desplaçat a Alemanya per participar en una nova trobada del projecte CoLabora.

La trobada que es celebra a la ciutat de Leipzig, a la regió de Saxònia, s’ha programat en el marc d’un projecte de cooperació LEADER Transnacional per impulsar espais de coworking en zones rurals europees, i dona continuïtat a la feina engegada amb anterioritat pels socis del projecte CoLabora.
Els grups participants promouen, anualment, una trobada i, en els darrers anys, ja han intercanviat experiències a la Ribera d’Ebre, França i el Regne Unit amb la voluntat de treballar conjuntament en l’impuls del coworking rural, entès com una peça clau en el desenvolupament rural per retenir i captar talent per tal de frenar el despoblament. De les taules de treball, en sortiran diferents eines i guies vinculades als processos de creació, gestió i dinamització d'espais de coworking rural.

A més de la delegació catalana, a la trobada hi participen sis Grups d’Acció Local (GAL) del continent europeu: el Land in Bloom i el Pieriga Partnership de Letònia; Leipziger Muldenland d’Alemanya; el Donegal Local Development Company d’Irlanda; el Vale of Glamorgan Council de Gales, i el GAL Pays de Guéret de França. El programa de les jornades contempla visites a espais de coworking a l’àrea de zona Leipziger Muldenland, amb sessions de treball per intercanviar experiències i una trobada amb el Ministre de Medi ambient i Agricultura de l’estat alemany de Saxònia.

FONT I FOTOGRAFIA: Cowocat_Rural 

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept