Capcalera_altres1
Dia mundial del Medi ambient
05.06.2013

Enguany el lema de la celebració del Dia Mundial del Medi ambient fa referència al malbaratament alimentari "Think.Eat.Save". Es vol conscienciar a la ciutadania sobre el consum responsable dels aliments i així evitar una pèrdua elevada d'aliments.

Només a Catalunya, anualment es malbaraten més de 260.000 tones d'aliments, que es correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d'aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llença el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112€ per habitant i any, un total de 841 milions d'euros a tot Catalunya.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) va presentar la guia Un consum + responsable dels aliments, un conjunt de propostes per prevenir i evitar el malbaratament alimentari. La guia és un resum de la Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per la Universitat Autònoma de Barcelona per encàrrec de l’ARC.

Guia un consum responsable dels aliments

Més informació

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept