Capcalera_altres1
El Consorci de la Catalunya central aprova les propostes d'ajut de la convocatòria 2011 del programa LEADER 2007-2011
18.04.2012

En la  sessió de la Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada a Solsona el dia 17 d’abril; s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 27  projectes empresarials presentats en la convocatòria 2011, dins el programa LEADER 2007-2013.

La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 4.565.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució  d’un volum de subvencions per import  1.759.231,59 euros, recordant que els ajuts van finançats al 70% per la Generalitat de Catalunya i el 30% pel fons europeu FEADER.

Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 4 mesures que es gestionen, concretament 5 expedients en la mesura de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, 10 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 10 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 2 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques 14 exp. pertanyen a la Segarra, 9 al Solsonès, 2 a l’Anoia i 2 al Bages.

En la mesura de millora  dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, s’han aprovat els expedients de creació d’una formatgeria artesana, l’ampliació d’una línia de producció d’una empresa de productes làctics i millores en sistemes d’estalvi energètic i de funcionament d’empreses agroalimentàries.

Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població com una clínica dental, un taller de moda, un laboratori de cosmètica natural i millores en establiments existents, com tallers, fusteries, etc.   Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de creació de  restaurants i establiments de turisme rural, la creació d’una granja escola terapèutica i la millora d’instal·lacions existents en un càmping i d’oci, entre d’altres.

Nou projectes rebran un import addicional de subvenció per haver estar seleccionats per a la implantació de la Responsabilitat Social (RSE) en la seva activitat, la qual els implicarà una millora en els àmbit econòmic, mediambiental i social.

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept