Capcalera_altres1
El Govern crea el Programa d'atenció a la PIME i actualitza el Programa Catalunya Emprèn
03.06.2013

Les dues iniciatives, de les quals el conseller d’Empresa i Ocupació ha informat avui al Consell Executiu, pretenen donar un nou impuls a l’emprenedoria i a les petites i mitjanes empreses i enfortir així el teixit productiu català.
 
El Govern posa en marxa el Programa d’atenció a la PIME i actualitza i reorienta el Programa Catalunya Emprèn, amb l’objectiu d’enfortir el teixit productiu català per intentar contribuir a la recuperació econòmica. El conseller d’Empresa i Ocupació ha informat al Consell Executiu de la posada en marxa del Programa d’atenció a la PIME, que pretén fomentar l’aplicació a Catalunya de les iniciatives de la Unió Europea a favor de la petita i mitjana empresa, i de la reorientació del Catalunya Emprèn.
 
El Programa d’atenció a la PIME pretén impulsar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses dissenyant eines per a la innovació, la internacionalització i la capacitació. També té com a objectiu promoure l’adaptació del marc normatiu fent-lo més idoni a les seves especificitats, així com sensibilitzar les administracions públiques. Finalment el programa preveu reforçar el rol de les pimes com a element atractiu de l’economia catalana i fomentar la cooperació empresarial i la presència en xarxes nacionals i internacionals que permetin l’accés a projectes de major dimensió.
 
Es farà càrrec del programa l’exdirector general del COPCA i fins ara director executiu d’ACCIO, Jordi Serret i Berniz, llicenciat en Ciències Químiques i diplomat en Màrqueting empresarial i màster en Comerç Exterior.
 
 
Programa Catalunya Emprèn
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha informat també al Govern de la reorientació del Programa Catalunya Emprèn, creat el setembre del 2012, que manté i reforça l’objectiu pel qual es va crear. L’Executiu pretén impulsar, planificar i avaluar un conjunt d’accions destinades a fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa al país. Els punts clau de la iniciativa són simplificar la creació d’empreses i fer-ne l’acompanyament; suprimir barreres estructurals; fomentar l’autoemprenedoria i la reemprenedoria, i facilitar la connexió entre inversors i emprenedors.
 
Tot i que el programa s’adscriu al Departament d’Empresa i Ocupació, aplegarà totes les iniciatives que sorgeixin de totes les administracions públiques, dels sectors privats i del món acadèmic. El programa vol optimitzar els instruments actuals de la Generalitat, tenint en compte l’escenari pressupostari previsible per al 2013 i el 2014. El programa es renovarà en funció de les necessitats i dels seus resultats.
 
Catalunya Emprèn ha d’identificar i prioritzar actuacions públiques complementàries a les ja existents que puguin tenir un efecte substancial en la millora de l’emprenedoria. Les accions han d’impulsar l’emprenedoria als diferents àmbits geogràfics de Catalunya i també als àmbits sectorials amb una problemàtica especialment greu o crítica.
 
Es farà càrrec de la direcció del programa Núria Betriu i Sánchez, màster en organització d’empreses i amb estudis universitaris especialitzats en investigació i tècniques de mercat, així com en enginyeria industrial.
 
Els dos programes s’adscriuen a la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, que comptarà amb el suport tècnic i material de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIO.

Font: Generalitat de Catalunya.
 

etiquetes: ocupació emprenedors
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept