Capcalera_altres1
El grup Leader Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central participa, a Salamanca, en la I Conferència estatal sobre Desenvolupament Rural i Discapacitat
25.10.2013

El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central participarà, el proper dilluns, 28 d’octubre a Salamanca, en la I Conferencia estatal sobre Desenvolupament Rural i Discapacitat, organitzada per ‘Red Circulos’, xarxa d’entitats socials de discapacitat per a la cooperació i innovació, que agrupa 19 entitats de Castella-Lleó i la Rioja, amb la col·laboració del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA).

Aquesta jornada ha estat impulsada en el marc del projecte Pilot "Cap a un model de suport a cada persona amb discapacitat en el medi rural”, on la 'Red Círculos' pretén convertir-se en un referent, tant pel que fa a bones pràctiques i models a implementar en un futur per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies en el medi rural, com per la creació de noves oportunitats per a l'ocupació i l'activitat econòmica en els pobles rurals.

La Granja escola l’Auró es un projecte pioner a Catalunya, inspirat per l’ús de l’horticultura terapèutica en els jardins urbans de Londres, que s’ha especialitzat en colònies per a escoles d’educació especial i permet treballar les diferents patologies i limitacions físiques i cognitives, tant de nens en l’entorn escolar de colònies, com d’adults en tallers especialitzats, jornades terapèutiques, o sortides familiars educatives.

La proposta de l’Auró es basa a potenciar l’autonomia de l’usuari a tots nivells en el contacte directe amb la natura. Les instal·lacions permeten accedir a tots els espais autònomament, i gaudir del medi natural totalment adaptat, amb rutes pel bosc habilitades; viure en primera persona l’entorn, les diferents especies autòctones, i descobrir racons naturals dissenyats per a l’estimulació dels cinc sentits a través dels olors, els colors, les diferents textures, els fruits naturals i els sons de l’entorn. També els animals de la granja de l’Auró porten l’usuari a gaudir d’una relació directa amb ells, basant-se en els puntals de la zooteràpia i els beneficis terapèutics que aporten a tots els nivells: emocional, relacional, social, cognitiu i personal.


FONT :DAAM

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept