Capcalera_altres1
El Ministeri d'Agricultura comprarà les emissions de carboni no generades a qui instal·li calderes de biomassa al Ripollès, Vall del Ges i Bisaura
12.02.2013

El projecte ENFO-CO2, promogut per l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, és un dels 40 projectes de tot l'Estat Espanyol seleccionat dins la convocatòria de Projectes Clima del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente (MAGRAMA).

La signatura del contracte de compra d'emissions de carboni es va dur a terme el dilluns 11 de febrer a la seu del MAGRAMA entre el Fons de Carboni per una economia Sostenible (FES-CO2) i l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura. L’acte va començar a les 11h del matí amb la signatura dels contractes i, a les 12.30h, es van presentar els 40 projectes clima per part del Ministre d’Agricultura Miguel Arias Cañete. Des de l’Associació Leader van assistir-hi el president i signatari del contracte, Miquel Rovira, i el gerent, Albert Puigvert.

Des del projecte ENFO-CO2 es vol estimular la instal·lació de calderes de biomassa al territori, tant en sector públic com en sector privat. Així, aquesta iniciativa implicarà que qualsevol particular o empresa (privada o pública) del Ripollès, Vall del Ges, Orís o Bisaura que vulgui instal·lar una caldera de biomassa percebi 7,10 euros per tona de carboni que hagi deixat d'emetre.
Per participar-hi, la caldera ha d’haver estat instal·lada amb data posterior a 23 de juliol de 2012. En tal cas, només cal posar-se en contacte amb l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, on se l’informarà del passos a seguir.
Acollir-se al projecte Clima no solament suposa percebre 7,10 euros per tona de CO2 que no s’ha emès en comparació amb les emissions de la caldera d’origen, sinó que alhora suposa un seguiment gratuït dels consums de biomassa fins a 31 de desembre de 2016 i una verificació anual de les emissions de la caldera de biomassa.

Per més informació sobre els projectes clima podeu consultar la seva pàgina web: http://www.magrama.gob.es/es/cambio-climatico/temas/fondo-carbono/


FONT: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura 

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept