Capcalera_altres1
El model de vivers d’empreses rurals de la Conca de Barberà s’estén a Polònia
16.10.2017

Representants del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació visitaran aquesta setmana el Grup d’Acció Local  polonès Warminski Zakatek. L’objectiu d’aquesta trobada, impulsada en el marc del projecte de cooperació “Start-up Rural”, és acordar i fixar les línies de treball d’un nou projecte de cooperació a nivell internacional centrat en l’emprenedoria i els vivers d’empreses rurals. A la vegada, la visita servirà per conèixer algunes de les iniciatives i experiències impulsades al territori polonès en l’àmbit de l’emprenedoria,  la dinamització turística, i la conservació i difusió del patrimoni cultural i natural.

Aquesta no és la primera trobada entre els Grups d’Acció Local. L’any 2015, el grup polonès va visitar el territori de la Conca de Barberà per conèixer la línia de treball que el  Consorci estava desenvolupant en el sector dels vivers especialitzats, i visitar el “Viver de Celleristes de Barberà de la Conca” i el “Viver d’Empreses Agroalimentàries”. Una trobada d’on sorgí un acord  per tal d’establir possibles col·laboracions futures en projectes de cooperació tenint en compte les similituds en les línies de treball d’ambdós grups.

Durant la visita, els assistents seran rebuts per les autoritats del Departament de Desenvolupament de les Àrees rurals del govern polonès; i visitaran projectes desenvolupats al territori com el “Poble de Ceràmica”, una iniciativa d’integració social on un seguit d’empreses donen feina a col·lectius de persones amb  dificultats per accedir al món laboral; o bé  el projecte “Praslity”,  centrat en la pràctica d’ecologisme a una vila rural.

A la vegada, la visita servirà per realitzar un seguit de reunions i trobades a nivell tècnic entre la delegació catalana i els representants tècnics i institucionals del grup GAL polonès, on es plantejaran les possibilitats d’implementació de les estratègies ja desenvolupades al territori català pel que fa a l’empenta a l’emprenedoria mitjançant la participació pública en el viverisme empresarial, així com les possibilitats i les millores que aquestes accions poden suposar per a les expectatives de l’economia en l’àmbit rural.  

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept