Capcalera_altres1
El projecte "Incubadores-Vivers d'empreses rurals" promou la creació de territoris emprenedors rurals
23.08.2013

El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Dirección general de Desarrollo Sostenible del Medio Rural, impulsa el projecte "Incubadores-Vivers d'empreses rurals", amb la finalitat de promoure el desenvolupament d'activitats productives en territoris rurals a través de incubadores o vivers.

La iniciativa, que compta amb una subvenció del Ministeri de 500.000 euros, permet identificar i donar suport als productes locals que apliquin tècniques innovadores, ja sigui en el mateix producte, en la seva qualitat o en el servei ofert. El projecte possibilita la creació de territoris emprenedors rurals en les Comunitats Autònomes d'Aragó, Catalunya i Balears.

Activitats programades
El programa també compta amb una vessant teòrica i social, ja que entre les activitats programades destaquen la cooperació entre emprenedors, l'intercanvi de coneixements i la difusió de resultats entre els diferents territoris. De la mateixa manera, s'ofereix suport tècnic continu als emprenedors en les incubadores i vivers, a més de dotar els Grups d'Acció Local (GAL) d'una metodologia comuna per donar suport a les especialitats productives rurals i implantar polítiques de suport.
El projecte està promogut pel Consorci de Desenvolupament Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Anoia, i hi participen cinc socis: el Consorci per al Desenvolupament de Catalunya Central, CEDER Pallars Ribagorça, GAL Centro para el desarrollo de Sobrarbe Ribagorza i el GAL per al desenvolupament rural d'Eivissa i Formentera.

Suport a experiències innovadores
El Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente promou la creació d'experiències innovadores per al desenvolupament del medi rural, en el marc de la Red Rural Nacional mitjançant l'impuls d'iniciatives creatives que comptin amb estructures modernes i sostenibles de governança participativa, capaços de generar noves expectatives de futur en el medi rural, més desfavorit i distanciat de la modernitat que el medi urbà.
Amb aquest tipus de projectes es contribueix a la diversificació econòmica, a la modernització, a la millora de la qualitat de vida i a la multifuncionalitat del medi rural, generant un present possible i atractiu per als seus pobladors, d'acord amb les noves exigències en matèria de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

FONT: MAGRAMA

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept