Capcalera_altres1
El projecte 'Masovera: Masies + sostenibles', rep una menció honorífica en el premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya
05.06.2012

La iniciativa  'Masies + sostenibles' emmarcada dins del projecte 'Masovera' ha rebut, en l’acte de celebració del dia mundial del medi ambient a Barcelona i presidit pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, una menció honorífica en el marc del premi medi ambient 2012 de la Generalitat de Catalunya a projectes de recerca, desenvolupament i innovació del medi ambient.

'Masies + sostenibles' ha apostat per la sostenibilitat en l’hàbitat dispers que caracteritza el territori, on la seva icona és la masia; amb el projecte s’han desenvolupat accions dirigides a millorar aspectes relacionats amb la gestió energètica, urbanística, constructiva i social de les masies. Les principals accions han estat la creació de la guia de la masia sostenible, la realització de les jornades masies + sostenibles a Pinós, que aquest any arriben a la segona edició i la divulgació del documental viure a la masia, a més d’activitat complementàries com el primer cicle de cinema de medi ambient.

El gerent del Consorci comenta “que la menció honorífica és un guardó que reconeix la feina que es ve realitzant des de fa 3 anys en el projecte per tal de potenciar la sostenibilitat en els territoris rurals” a més “d’agrair el recolzament del Centre d’Estudis Lacetans que ha estat l’entitat proposant del projecte davant de la Generalitat”.

El premi medi ambient 2012, és creat per reconèixer la tasca de persones físiques i jurídiques en l’àmbit de la conservació de l’entorn, s’emmarca enguany en la celebració de l’any internacional de l’energia sostenible per a tothom proclamat per les Nacions Unides, amb el propòsit de reconèixer la importància de l’accés sostenible a l’energia, l’eficiència energètica i l’energia renovable en l’àmbit local, nacional, regional i internacional, per al desenvolupament econòmic sostenible i la consecució dels objectius de desenvolupament del mil·lenni.

Recordar que els dies 16 i 17 de juny es celebra a Pinós la segona edició de les jornades masies + sostenibles.

 

nota_premsa_premis_medi_ambient_2012_dept__territori_i_sostenibilitat.pdf

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept