Capcalera_altres1
Èxit d'assistència a la jornada ODISSEU "Talent jove a les comarques rurals, territoris d'acollida"
18.09.2019
La subdirectora general de Planificació Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Laura Dalmau, acompanyada del director general de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, ha inaugurat, aquest matí, a l’Ajuntament de Prullans, la V Jornada tècnica del projecte ODISSEU ‘Talent jove a les comarques rurals, territoris d’acollida’.
 
El "Projecte ODISSEU per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural" és un projecte impulsat pel DARP, des de l’any 2012, i per la Direcció General de Joventut, amb la col·laboració de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), la xarxa catalana de grups Leader, i la Fundació del Món Rural, i que té l’objectiu de fomentar el retorn del capital humà format en les universitats a les zones rurals d’origen, mitjançant el contacte i la implicació dels principals agents que coincideixen en la seva transició, universitats, centres de formació, empreses locals, institucions, i administracions.
 
En la jornada tècnica hi ha participat el personal tècnic dels grups Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de joventut, amb l’objectiu de fer balanç de l’aplicació de les actuacions del projecte ODISSEU durant l’any 2018, constituir un espai de diàleg, intercanvi d’idees i coordinació de les actuacions territorials del projecte ODISSEU, i per tal de donar a conèixer les actuacions que es desenvoluparan el 2019.
 
Durant la jornada també s’ha presentat la ponència ‘L’atracció al camp. Percepció i atractiu de l’entorn rural per a la joventut urbana’ de l’enquesta de la Joventut de Catalunya 2017, s’ha realitzat una taula d’experiències de joves que emprenen al Pirineu, un exemple d’iniciatives internacionals de joves i ruralitat d’Escòcia, i un taller de com atreure talent jove als territoris rurals.
 
FONT I FOTOGRAFIA: DARP
Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept