Capcalera_altres1
Èxit de participació en les jornades de MASIES + SOSTENIBLES
14.06.2011

Més de 100 participants en les jornades celebrades els dies 11 i 12 de juny al Santuari de Pinós (Solsonès), organitzades pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (LEADER 2007-2013).

La participació ha sobrepassat amb escreix les previsions de l’organització ja que hi ha hagut més de 100 participants en les jornades tècniques i més de 200 visitants a les diferents activitats de les jornades. El tipus de participants ha estat heterogeni, amb la presència d’arquitectes, enginyers, responsables polítics, tècnics municipals i de consells comarcals, habitants de masies i persones interessades en les temàtiques tractades.

Les jornades han consistit en la realització de ponències tècniques, sobre eco arquitectura aplicada a una masia, amb la recuperació i millora de tècniques autòctones i la reducció energètica, a càrrec de  Gabriel Barbeta,Toni Penades i Àngel Rodríguez, arquitectes experts en eco arquitectura. També s’ha tractat la autosuficiència en l’obtenció de l’energia elèctrica a càrrec de Pere Badia expert en energies renovables, la biomassa a càrrec de Pere Navarro del CTFC  i l’energia geotèrmica a càrrec de Bartomeu Casals i Albert Nadal, de Geòtics innova.

S’han conegut casos pràctics de masies sostenibles com l’hotel rural ecològic de Can Gasparó (Ripollès), la masia de Can Vicenç (Bages) i l’ecocentre Mas Lluerna (la Noguera), i també s’ha celebrat una taula debat sobre la rehabilitació i la preservació de patrimoni, a càrrec de Gabriel Barbeta, Toni Penades, Joan Curós i Eduard Fenoy, arquitectes especialitzats en eco arquitectura, arquitectura rural i planejament urbanístic. En el debat s’ha reclamat de forma unànime per part dels assistents “una major sensibilitat per part de l’administració a la realitat urbanística del medi rural”, ja que molts plantejaments urbanístics limiten les possibilitats de creixement.

Paral·lelament s’han realitzat tallers pràctics sobre l’autoconstrucció de plaques solars, el reciclatge i compostatge, el tractament natural d’aigües residuals, cuina casolana amb energia solar i construcció de panells amb tova (fang i palla).

Durant els dos dies hi ha hagut la mostra d’empreses, amb l’exposició per part de 14 empreses dels seus productes i tècniques al voltant de materials per a la construcció més sostenible, com aïllants, construcció en fusta, paviments, sostres verds, també s’han mostrat temes energètics com calderes de biomassa, geotèrmia i aspectes de construcció ecològica

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept