Capcalera_altres1
Guanyadors i finalistes del premi PITA 2017
26.03.2018

Ja s’ha fet pública, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la Resolució per la qual es fa pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del DARP , en la convocatòria corresponent a l’any 2017.

Els premis  PITA volen distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l'empresa, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses.

Enguany s’han presentat 27 candidatures que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Lleida, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Finalment, les candidatures premiades en l’edició 2017 dels premis PITA han estat:

  • En la modalitat a l’empresa agràriaPau Frigola Coll d’"Agroalimentària Mas Saulot, SL" (MOOMA) - Gualta (Baix Empordà),  per la implantació, en una explotació agrària d’un nou model de negoci basat en donar un valor afegit a les pomes de segones categories mitjançant la transformació a productes elaborats innovadors en concepte forma i qualitat, implantant un model integrador a la zona rural que fomenta l’economia local, col·laborativa, circular i sostenible. 
  • En la modalitat a l’agroindústriaQuiònia Pujol Sabaté - Almacelles (Segrià), per la creació d’una indústria agroalimentària cervesera, des de la producció i recol·lecció de matèries primeres com són l’ordi, blat o llúpol de diferents varietats, en producció ecològica, i llevat, passant pels processos de malteria i pel·letització del llúpol, fins a l’elaboració de diverses varietats de cervesa artesana de qualitat i una d’elles sense gluten. 
  • En la modalitat  al/a la jove/a emprenedor/a innovador/a: Albert Sala Martínez de "Sala Graupera i Fills" - Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), per la creació d’un jardí de demostració en el propi viver on els professionals del paisatge poden veure les diferents especies botàniques, colors i formes a utilitzar en el marc d’una jardineria sostenible.

D'altra banda, les candidatures finalistes en les tres modalitats han estat:

  • En la modalitat a l’empresa agrària: "Mas la Coromina 2010 SL" - La Vall d'en Bas (Garrotxa), per la implementació en l’explotació lletera d’un projecte de diversificació que permet visitar la granja, convertida en un espai pedagògic orientat a col·legis i famílies i on es divulguen i mostren les bones pràctiques ramaderes i es posa en valor el producte i la feina a pagès.
  • En la modalitat a l’agroindústria: "BOADAS 1880 SA" - Girona (Gironès), per la implementació, en una empresa de xarcuteria amb 137 anys d’història, d’innovacions en els diferents processos d’elaboració (instal·lacions, maquinària, controls o vida útil)  per  tal d’obtenir, amb noves formulacions i mantenint la seguretat alimentaria, uns productes saludables amb característiques sensorials com els convencionals.
  • En la modalitat al/a la jove/a emprenedor/a innovador/aAlbert Vilardell Bartino - Girona (Gironès), per la introducció del cultiu i producció de flor de llúpol, amb una gestió acurada i respectuosa amb el patrimoni natural,  propagant  i seleccionant noves varietats.

Properament el DARP publicarà  la convocatòria dels Premis PITA corresponent a l’any 2018.

FONT: Ruralcat

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept