Capcalera_altres1
Inauguració de les obres de restauració i museïtzació del Castell de Castellar d’Aguilar de Segarra
10.09.2012

Dissabte 8 de setembre s’han inaugurat les obres de restauració i museïtzació del Castell de Castellar, ubicat al municipi d’Aguilar de Segarra a la comarca del Bages. En l’acte d’inauguració han acompanyat a l’alcalde del municipi el Director General de Desenvolupament Rural, Sr. Jordi Sala, el Delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Sr. Jordi Moltó, la Directora Territorial de Cultura, Sra. M. Àngels Blasco, el President del Consorci Leader, Sr. Adrià Marquilles i altres membres del Departament d’Agricultura i del Consorci.
El castell, de tipus gòtic, està situat en un turó formant un conjunt monumental amb l’església parroquial de Sant Miquel de Castellar, la rectoria i el molí.

La inversió realitzada amb el programa LEADER ha consistit en l’adequació d’una part de l’espai del castell per tal d’habilitar-lo com a museu d’interpretació local i espai d’usos polivalents del municipi. S’ha actuat amb la consolidació de l’estructura i condicionament dels espais de l’entrada al castell, del pati interior i de la sala noble, amb la instal·lació d’elements interpretatius i un audiovisual hologràfic sobre la història del castell, l’evolució del municipi i l’exposició històries de la història del Castell de Castellar. La subvenció atorgada i justificada ha estat de 249.972,38€.

Més informació

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept