Capcalera_altres1
Inauguració dels horts ecològics escolars en escoles aragonesos amb el suport del Leader del Baix Aragó-Matarranya
17.01.2011

Els Horts Ecològics Escolars en escoles aragonesos es van inaugurar divendres passat, 14 de gener, a les escoles de Peñarroya de Tastavins i la Sorollera amb la sembra i plantació de l'hort d'hivern. 

A les 9.30 del matí al primer, ia les 12.00 en el segon, els nens d'aquestes poblacions comencen a aprendre a plantar i sembrar alls, faves, pèsols, enciams, escaroles, espinacs i carxofes seguint les tècniques tradicionals dels seus avantpassats així com les noves estratègies de l'agricultura ecològica. L'activitat forma part d'una iniciativa del grup d'acció local Baix Aragó-Matarranya per fomentar aquests horts ecològics. L'activitat s'emmarca en el projecte de cooperació Posa Aragó a la teva taula. 

La idea ha tingut molt bona acollida entre els centres educatius i aquest primer any de posada en marxa ja compta amb nou poblacions participants que l'han inclòs en el seu currículum escolar, han aconseguit implicar tota la comunitat educativa, incloent-hi els pares i les entitats locals. En concret, les escoles adherits són: el de Peñarroya de Tastavins, Fuentespalda, Mont-roig i La Cebollera del CRA Tastavins, la Fresneda, la Portellada, Ràfels i Valljunquera del CRA la Fresneda i l'escola de Beseit del CRA Algars. 

El projecte pretén fomentar una alimentació saludable i de responsabilitat social entre el públic infantil, així com el coneixement de l'entorn immediat i la cultura rural. Al seu torn, es treballaran continguts com a bons hàbits, el foment de la responsabilitat i el treball en equip. A més, serà una bona oportunitat per a la difusió dels productes ecològics i de qualitat del territori. 

L'objectiu final és que el centre quedi dotat amb les instal.lacions i formació necessàries per continuar l'hort en anys successius amb el suport d'un programa simplificat de dotació de llavors i tallers especialitzats.

FONT: Redr

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept