Capcalera_altres1
Jornada de Desenvolupament Local Participatiu Leader 2016 a Solsona
02.12.2016

   Ahir, dijous 1 de desembre, va tenir lloc la Jornada de Desenvolupament Local Participatiu Leader 2016 al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya. Hi van participar 75 persones, de GALs, DARP, Oficines comarcals, entre altres.

   Durant el bloc del matí Jordi Sanchís (membre d’ARCA i del Servei de Programació i Dinamitazació Rural) va presentar els ‘Ajuts Leader 2016’ definint-ne en detall l’ordre de bases i convocatòria, seguit de l’explicació d’Anna Puig (Servei d’Organització del DARP) sobre ‘Tramitació electrònica d’ajuts’, en la qual va mostrar quins són els passos a seguir per poder tramitar els ajuts utilitzant la nova eina telemàtica. Aquesta serà la primera convocatòria en la qual els possibles beneficiaris podran tramitar l’ajut via electrònica i els grups Leader ja porten setmanes aprenent-ne cada pas.

   Després d’una pausa breu, Dolors Miravet i Cristina Varela (Unitat de Coordinació Jurídica DG) van parlar sobre ‘Normativa bàsica en processos de gestió dels ajuts’ i Josep Maria Martí (Servei de Programació i Dinamització Rural) va exposar el tema ‘La lluita contra el frau en els ajuts Leader’.

   Després d’un bon dinar elaborat amb productes de la terra GUSTUM (cuiner: Albert Marimon i sommelier: Juanjo Ceresuela) es va realitzar la sessió de tarda amb les presentacions dels diferents projectes de cooperació Leader: Energia Forest i Canvi Climàtic”, “ODISSEU”, “GUSTUM”, “Start-up Rural”, “Leader Natura i Vida Silvestre”, “Cowocat Rural”, “Col·laborar x paisatge” i el projecte estratègic “Espais naturals de Ponent.

   La jornada ha estat valorada molt positivament per tothom ja que ha permès unificar i reforçar idees i procediments dels ajuts que en breus començaran a tramitar els grups Leader així com també resoldre dubtes sobre qualsevol qüestió relacionada.  

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept