Capcalera_altres1
L’agroalimentari, un sector clau per abastir la població arran de la COVID-19
01.04.2020

Arran de la pandèmia del coronavirus, el sector agroalimentari ha resultat clau a l'hora d’abastir la població, que ha vist com la seva vida es paralitzava. En aquest sentit, productores i elaboradores de productes agroalimentaris han impulsat noves iniciatives perquè la gent pugui continuar alimentant-se i aposti pel producte de proximitat. 
Des del projecte "GUSTUM" s'ha elaborat un recull d'algunes de les propostes per tal de recolzar i promocionar el sector agroalimentari local, artesà i de qualitat, objectiu principal del projecte:  

  • Pagesos i elaboradors locals del Parc Agrari del Baix Llobregat i de la Xarxa de Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona, han posat en marxa diferents iniciatives per fer arribar aquests productes de proximitat als domicilis particulars.

  • En aquest sentit, el Consell Comarcal del Maresme posa a l'abast de la població un mapa on es localitzen les empreses de la Xarxa del Maresme per poder fer comandes directament. Quan es clica a sobre de cada productor, es pot trobar la informació de contacte per poder realitzar la comanda.

  • Una altra de les iniciatives creades és la de PRODECA, que ha creat una plataforma de difusió anomenada #AlimentsDeProp que trobareu a la seva web i que vol facilitar el contacte entre els consumidors i els productors agroalimentaris locals en aquest context d'excepcionalitat.
  • L’Associació Arran de Terra, una associació que treballa en els àmbits agroalimentari i del desenvolupament local des de la perspectiva de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària, també ha volgut incentivar el consum de producte local. En aquest sentit, ha creat una llista de productors/es del sector agroecològic del territori per realitzar comandes no només aquests dies, sinó tots els dies de l’any.
  • També hi ha certs productes de proximitat i temporada, que han vist com la seva venda disminuïa, com és el cas de la carxofa o el calçot. Els Espigoladors han creat diferents iniciatives perquè els pagesos no perdin la collita i la gent pugui consumir-ne a casa, tot fent receptes amb aquests productes i compartint-les.

  • A la comarca del Segrià, també hi ha diferents productors que ja distribueixen a domicili. A la llista elaborada per Promoció Econòmica del Segrià, s'hi poden trobar productors de festucs, cervesa artesana, sucs naturals, oli d’oliva o fruites i verdures.

  • L'Agència del Berguedà ha creat un web molt complet "Comerç i productors locals" amb un seguit d'informacions i recomanacions, i un llistat específic de les empreses agroalimentàries.

  • El Rebost del Bages també ha iniciat una campanya per promoure el consum de productes locals mentre duri la situació de confinament, donant a conèixer diferents productors del territori que reben comandes de manera telemàtica i les reparteixen a domicili. De moment hi ha 12 productors que s’han sumat a la iniciativa.

  • A l'Alt Penedès, diverses empreses agroalimentàries també han volgut sumar esforços i han creat una xarxa per servir comandes a domicili. Alguns dels productes que es poden demanar són melmelades, cervesa artesana, oli d'oliva o fruita i verdura. La llista d'empreses es pot consultar al web del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Ara més que mai, incentivem la compra i el consum de productes de proximitat.

FONT: GUSTUM
Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept