Capcalera_altres1
L’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura és l’amfitrió de la V Jornada d’Intercanvi d’Experiències Leader, organitzada per la Red Rural Nacional
20.03.2017

La trobada s’ha realitzat els dies 15 i 16 de març i ha comptat amb l’assistència de 15 grups d’acció local (11 catalans i 4 espanyols) alguns d’ells com a socis actuals del projecte i d’altres com a socis potencials.

L’objectiu del projecte ENFOCC és catalitzar i impulsar la sostenibilitat del model de desenvolupament dels territoris rurals catalans basant-se en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant la definició d’una estratègia de foment de l’estalvi i eficiència energètica, en la promoció de les energies renovables basades en fonts endògenes, i en la creació i implementació de plans de mitigació i adaptació al Canvi Climàtic.

El primer dia de La Jornada, 15 de març, s’ha dut a terme a la Vall de Núria on s’ha presentat “La Transició Energètica del segle XXI” a càrrec de Ramon Sans, i l’estat actual del projecte ENFOCC , i on també s’ha realitzat una dinàmica-taller de treball sobre els eixos del projecte i una visita a les instal·lacions de geotèrmia de l’estació de muntanya. A partir d’aquesta trobada, el projecte passarà de dimensió Catalana a Interterritorial (amb la participació de Grups de Navarra, Andalusia, Aragó i Menorca).

Durant el segon dia, 16 de març, la jornada s’ha dut a terme a la població de Vallfogona del Ripollès entorn el projecte “Smart Grids” amb diverses ponències, “Oportunitats de la confluència d’energia i telecomunicacions al món rural” a càrrec del Sr. Pep Salas, i “Estudi pilot per la valorització dels projectes Rural Smart” a càrrec de la Sra. Anna Lluis i el Sr. Joaquim Corominas. També s’ha comptat amb la presentació “Experiències de rural Smart Grids. Projecte de xarxa de distribució elèctrica intel·ligent al món rural” a càrrec del Sr. Santi Martínez, CEO d’Estabanell Energia, el qual ha conduit la posterior visita tècnica a les instal·lacions de prova pilot d’Smart Rural Grids que s’ha realitzat a la mateixa població.

La clausura de la jornada d’intercanvi ha estat a l’Aula d’Hostaleria del Ripollès on s’ha fet un dinar degustació amb productes de proximitat.

 

FONT: Associació per la gestió del programa Leader Ripollès Ges Bisaura

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept