Capcalera_altres1
La cooperació entre agents i entitats del Pirineu és clau pel desenvolupament del territori
02.05.2018

El president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA, Carles Luz, acompanyat del gerent de l’entitat, Albert Puigvert, s'han reunit aquest matí amb representants del "Consorci Leader Pirineu Occidental” per tal de conèixer les seves inquietuds i necessitats, avaluar la tasca desenvolupada fins al moment, i proposar noves actuacions de cara al futur.

La trobada s’ha celebrat a la seu del Consorci, a Tremp, i ha servit per conèixer de primera mà l’aplicació del programa Leader al territori, així com algunes de les iniciatives que està desenvolupant el grup a nivell local. Una tasca que, com ha puntualitzat la gerent del Consorci, està condicionada per les dificultats d’un territori de muntanya, amb unes comunicacions viàries limitades i una població molt dispersa.  D’entre els projectes del grup destaca la iniciativa “Leader Natura”, centrada en fomentar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals i les seves àrees d’influència en coordinació amb els agents i empreses locals. Un desenvolupament que ha de ser compatible amb la conservació i sostenibilitat de l’entorn i les activitats que s’hi duen a terme.

Finalment, des del Consorci  s’ha volgut destacar el suport que estan rebent des d’ARCA, tant a nivell tècnic, acompanyant al grup en la posada en funcionament i implementació de l’administració digital; com institucional, treballant amb les diferents entitats implicades per poder mantenir les aportacions de finançament directe que rep el Grup d'Acció Local. 

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept