Capcalera_altres1
La Fundació Món Rural presenta el segon número de la revista “Temes Rurals”
13.12.2019

La Fundació Món Rural ha enllestit el segon número de la revista “Temes Rurals”, una publicació científica anual que aglutina diversos temes d’interès sobre el desenvolupament del món rural, amb la voluntat de fomentar la creació d’una xarxa d’experts sobre ruralitat que estimuli la proposta de noves línies d’investigació. La publicació compta amb 7 articles sobre diferents temàtiques i una presentació d’un projecte pràctic sobre desenvolupament rural.

El nou número de “Temes Rurals” s’estructura en quatre eixos temàtics: “Alimentació i sector primari”, “Art, patrimoni i cultura rural”, “Persones i activitat econòmica” i “Innovació i desenvolupament rural”. A més, compta amb “Experiències de referència”, que és una nova secció per explicar projectes pràctics que s’estan desenvolupant a l’actualitat. D’aquesta manera, la revista repassa els projectes més importants relacionats amb la ruralitat de forma segmentada, amb la voluntat de divulgar la tasca científica sobre el món rural i incentivant la investigació sobre aquestes temàtiques.

En aquest segon número hi ha articles sobre la importància per al desenvolupament de les zones rurals que tenen la ramaderia extensiva i les aportacions que fa al manteniment dels agrosistemes mediterranis, els espais agraris i la seva valorització per mantenir la superfície de sòl destinada a la producció d’aliments; els espais naturals i el seu paper clau en el desenvolupament sostenible del país; l’arquitectura tradicional i el paisatge com a eina de desenvolupament local; la proposta de serveis de proximitat per a la gent gran; la mobilitat alternativa i la creació i senyalització de xarxes de camins; la dinamització agrària per desenvolupar econòmicament la ruralitat; etc.

L’equip coordinador encarregat del segon número de la revista ha estat format per Ferran Estrada Bonell, professor del Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona; Ignasi Aldomà Buixadé, professor del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida; Daniel Villalba Mata, professor del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida; Josep Dadón Paz, responsable de desenvolupament rural de la Direcció General de Desenvolupament Rural de la Generalitat; Marc Borrell Amorós, enginyer tècnic agrícola i tècnic de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA); i Eduard Trepat Deltell, geògraf i tècnic de la Fundació del Món Rural.

FONT: FMR

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept