Capcalera_altres1
La REDR proposa al Govern central que les xarxes regionals dels Grups LEADER conformin les 20 oficines de la despoblació
13.01.2020

La Red Española de Desarrollo Rural (REDR) proposa al Govern que les xarxes regionals de Grups d'Acció Local/Grups de Desenvolupament Rural conformin les 20 oficines contra la despoblació anunciades a l'acord de govern entre PSOE i Unides Podem.
Una de les propostes que inclou el programa de Govern presentat per PSOE i Unides Podem és la de la creació d'"Oficines de despoblació" a les comarques rurals que requereixin d'una intervenció urgent en matèria demogràfica. Com es recull en el document, "la seva funció serà acompanyar a les persones o empreses que vulguin instal·lar-se a la zona, facilitant-los tots els contactes i la mediació en el procés".
Des de la REDR es proposa que aquestes oficines contra la despoblació han de ser conformades per les xarxes regionals de Grups d'Acció Local, per diversos motius:

  • Racionalització i optimització de recursos. Les xarxes regionals de Grups d'Acció Local tenen presència a tot el territori espanyol. La seva infraestructura ja està creada, tenen presència física al territori i, a més, els Grups LEADER que les constitueixen es troben en totes les províncies d'Espanya. Aquestes oficines es podrien posar en marxa de forma immediata i no seria necessària una inversió addicional, sinó aprofitar la infraestructura ja existent a totes les comarques rurals. Per què invertir en una nova xarxa quan ja n'hi ha una els resultats de la qual han estat més que demostrats?
  • Experiència, coneixements i xarxa d'agents. Amb més de 30 anys d'experiència en matèria de despoblament i dinamització del teixit socioeconòmic del medi rural, a més d'una extensa xarxa d'agents socials, les xarxes regionals de Grups d'Acció Local són entitats òptimes per a l'aplicació de mesures contra la despoblació de les àrees rurals.
  • Unitat territorial. Les xarxes regionals han demostrat la seva capacitat coordinadora, cooperativa i col·laboradora entre els diferents i molt variats actors del medi rural en totes les comunitats autònomes de l'Estat: administracions públiques, empreses, ajuntaments, societat civil, associacions ...
  • Contracte urbà-rural. Normalment situades en zones urbanes, però amb una extensa presència a tot el territori rural de cada regió, les oficines de les xarxes regionals representen un enllaç òptim entre les ciutats i el medi rural, i poden suposar la porta d'entrada per a inversions i nous pobladors provinents d'àrees urbanes.

FONT: REDR

etiquetes: GAL Leader despoblació
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept