Capcalera_altres1
La Televisió d'Astúries estrena "Yo Soy Rural", un programa de la Red Asturiana de Desarrollo Rural
04.04.2013

La Televisió del Principat d'Astúries emetrà, a partir d'aquest dissabte dia 6 d'abril, a les 12.30 hores, "Yo Soy Rural", un programa de la Red Asturiana de Desarrollo Rural en col·laboració amb els 11 Grups de Desenvolupament Rural Asturians i Cajastur. 
Al llarg dels seus 13 capítols "Yo Soy Rural" ens mostrarà com, a les comarques rurals, s'estan obrint pas petites i mitjanes empreses gestionades, en la majoria dels casos, per dones i joves que aposten pel futur d'aquests territoris .
 
Nous emprenedors i emprenedores que, sense deixar-se intimidar per la crisi econòmica actual i amb l'important suport de les ajudes econòmiques de l'Eix LEADER del Principat d'Astúries, s'arrisquen amb nous projectes empresarials que estan permetent crear riquesa, ocupació i fixar població en els 67 municipis rurals de la regió.

Les 39 iniciatives empresarials ens demostren que l'autoocupació i la creació de microempreses ofereixen unes perspectives especialment interessants per al medi rural. A través dels testimonis dels nous empresaris i empresàries rurals es deixa constància que viure al camp i treballar per compte propi és una nova manera de vida que, a poc a poc, s'està implantant en el nostre medi rural.
Ramaderia, turisme, hostaleria, agroalimentació, aprofitament forestal, hostaleria, serveis a la població, són alguns dels sectors escollits per emprendre en un medi rural afectat seriosament per la crisi del sector agrícola-ramader i la pèrdua de població.
Iniciatives innovadores que en la majoria dels casos incorporen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per fer front a la competitivitat dels mercats.
 
Els 39 projectes són el resultat final d'una idea de negoci que finalment s'ha convertit en realitat gràcies, no només l'esforç, tenacitat i sacrifici del seu promotor, sinó també al suport econòmic i l'assessorament tècnic i personal que han rebut dels onze Grups de Desenvolupament Rural d'Astúries. Associacions aquestes que, assentades a les comarques i integrades per ajuntaments i societat civil, persegueixen crear un teixit empresarial fort, innovador i competitiu en aquests territoris.

Amb la realització del programa Yo Soy Rural es vol explicar que l'Astúries rural és un territori de noves i interessants oportunitats com així ho demostren aquestes experiències que, a partir d'aquest dissabte, la televisió d'Astúries  mostrarà a tots els teleespectadors i teleespectadores de la regió.


FONT: READER (Red Asturiana de Desarrollo Rural)

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept