Capcalera_altres1
Meritxell Serret lliura els IV Premis Ruralapps, que impulsen el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural
02.10.2017
Les "apps" Catatur Applipur han estat les guanyadores de la quarta edició dels Premis Ruralapps 2017, uns guardons que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), en col·laboració amb EURECAT Centre Tecnològic de Catalunya, per tal d'impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils en el sector agrari, alimentari i rural. En l'edició d'enguany s'han presentat 30 candidatures.
 
En l'acte d'entrega dels premis, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha valorat l'emprenedoria i innovació que hi ha al sector agroalimentari i al món rural i ha assenyalat que "el sector ha d'afrontar grans reptes, com el de la globalització o el canvi climàtic, i és precisament amb les oportunitats que ens ofereix la  societat del coneixement que podrem avançar, connectant iniciatives i, sobretot, ajudant a assentar persones en el territori amb projectes professionals i de vida". "El relleu generacional és el nostre gran repte", ha destacat.
 
L’"app" Catatur ha estat la guanyadora de la modalitat Ruralapps-ciutadania, on s’inclouen aquelles aplicacions destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació en l’àmbit agrari, alimentari i  rural. Creada per Santiago Llinares Moreno, de Barcelona, és una aplicació que facilita les visites dels consumidors als elaboradors i productors de producte gastronòmic per tal de donar a conèixer el seu producte.
 
L’aplicació Applipur, ha estat la premiada de la modalitat Ruralapps-professional del sector, dedicada a aquelles aplicacions mòbils destinades a oferir solucions tecnològiques innovadores als professionals del sector agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l’eficàcia interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Ideada per Agropecuaria Catalana SCCL, de Sant Fruitós de Bages, està dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions.
 
Els projectes guanyadors estan dotats amb 3.000 euros, una quantitat que no s'ha pogut fer efectiva als premiats com a conseqüència de la injustificada intervenció econòmica que pateix la Generalitat de Catalunya. El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que lamenta aquesta situació, segueix treballant perquè es pugui resoldre amb celeritat i deixi d'afectar línies d'actuació tan positives per al sector com aquesta.
 
FONT: DARP
etiquetes: innovació app ruralapp
Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept