Capcalera_altres1
ODISSEU, un projecte pel retorn de joves al món rural
05.09.2017

"ODISSEU" és una iniciativa que acompanya els i les joves interessades en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional, siguin originaris d’aquestes zones rurals o d’altres. A través de diferents activitats, es fomenta l’emprenedoria i es millora l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu, es connecta les empreses de les àrees rurals i el talent jove, i s’aprofundeix en la coordinació i el treball en xarxa de les administracions públiques, empreses, centres educatius i universitats pel retorn del talent jove a territoris rurals.

Del projecte destaquen accions com:

- La creació de l'eina RETORNA, una plataforma per promocionar i fer visibles els joves que volen treballar a les comarques rurals; i que alhora serveix d’enllaç per a que les empreses que ofereixen llocs de treball en aquestes comarques trobin perfils professionals que encaixin amb les seves necessitats.
L'eina, vinculada a Linkedin, actualment  ja compta amb 313 joves inscrits.

- I l'impuls dels AJUTS AL PRÀCTICUM ODISSEU, per tal d'incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques a les empreses situades en municipis rurals, i promoure així la competitivitat empresarial, i el retorn i l’establiment d’aquests joves a les zones rurals. Uns ajuts que, passades dues edicions, han permès realitzar pràctiques a un total de 55 joves universitaris. 

Trobaràs tota la informació del projecte ODISSEU a:
www.odisseujove.cat
Fitxa resum ODISSEU

Article ODISSEU - Revista Desarrollo Rural y Sostenible n.33 - Agost_2017

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept