Capcalera_altres1
Pràcticum ODISSEU: 45 ajuts per pràctiques universitàries de joves en empreses del món rural
16.07.2018

Per fomentar la inserció laboral de joves als territoris rurals i millorar la competitivitat de les empreses, el Govern de la Generalitat ha aprovat la totalitat dels ajuts convocats en aquesta edició que tramita l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Enguany durant la fase de campanya s’han publicat 137 ofertes de pràctiques per part de 98 empreses, fet que evidencia que el teixit productiu de les comarques rurals catalanes està obert a incorporar talent jove. La tipologia de les ofertes s’adreçaven a un bon ventall d’estudis: ADE, econòmiques i/o dret; turisme; agrònoms, forestal i ciències naturals; enginyeries; informàtica; educació, treball social i psicologia; arquitectura; màrqueting, comunicació i publicitat; història i humanitats i en darrer terme, esport. Les empreses s’impliquen també en el cofinançament del 50% de la remuneració de les pràctiques. Per la seva banda, les universitats catalanes també hi contribueixen perquè assumeixen els costos propis de la gestió del procés i fent difusió de les ofertes entre el seu estudiantat. 
La participació del col·lectiu jove també ha estat molt satisfactòria, ja que s’han rebut 300 sol·licituds de pràctiques de 160 estudiants de les principals universitats catalanes.
Després de la selecció en què algunes ofertes van quedar desertes i altres no van trobar la persona candidata adequada, es van tramitar 69 sol·licituds d’ajut de les quals 45 s’han resolt afirmativament. Les pràctiques es realitzen majoritàriament els mesos d’estiu, fins el 15 de setembre.

Es pot consultar la resolució de concessió dels ajuts a: https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=164017&idens=1

El "Pràcticum ODISSEU" és una iniciativa impulsada per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport de les entitats promotores del projecte ODISSEU.

FONT: Projecte ODISSEU

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept