Capcalera_altres1
Presentació del projecte GUSTUM al Solsonès
12.03.2012

A Solsona, a la sala Francesca de Llobera del Consell comarcal s’ha realitzat la presentació del projecte de cooperació interterritorial GUSTUM, per tal de donar a conèixer els objectius i accions d’aquest projecte. Aquesta presentació s’emmarca en les activitats de la VIII edició de la fira del trumfo i la tòfona de Solsona. La presentació ha comptat amb una trentena d’assistents.

El projecte a través de les accions que desenvoluparà fins a l’any 2013, pretén fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori i dels valors que transmeten amb la seva sinèrgia amb la restauració, el turisme i el comerç.

En el cas del territori del Consorci les actuacions es centraran en donar valor als productes locals elaborats pels productors del territori i afavorir les sinèrgies i contactes entre ells, ja que molts cops productors situats a poca distància no es coneixen, a més d’aprofitar l’experiència d’entitats com l’associació d’artesans i productors del Solsonès i les iniciatives que es van consolidant a la Segarra i Anoia.

En la jornada  també s’han tractat les condicions tècniques per al desenvolupament del conreu de tòfones al Solsonès, a càrrec del CTF i per finalitzar una degustació de plats elaborats amb tòfona regats amb vi del territori del celler Comalats de la Segarra (www.comalats.cat)  i femvi del Solsonès (www.femvi.cat)

En el projecte hi participen els 6 grups LEADER de la província de Lleida, els 3 grups de les Illes Balears i els grups del País Basc. La informació la podeu trobar a la web www.gustum.org.

Comments
Go Back
News_item_thumb_asset
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept