Capcalera_altres1
Primera convocatòria del programa de cooperació europea POCTEFA
07.09.2015

El programa POCTEFA 2014‐2020 és un programa de cooperació europea transfronterer creat amb l'objectiu de fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra. Constitueix la quinta generació de suport financer comunitari i la seva Autoritat de Gestió és la Comunitat de Treball dels Pirineus. 

Aquest programa, finançat pel fons FEDER, obre la primera convocatòria del període 2014-2020 avui 10 de setembre i restarà oberta fins el 10 de novembre.

Les prioritats del programa POCTEFA es centren en:

1- DINAMITZAR LA INNOVACIÓ I LA COMPETITIVITAT

 • Objectiu específic 1: Reforçar la cooperació entre els diferents actors del territori a ambdós bandes de la frontera en matèria R+D+i.
 • Objectiu específic 2: Afavorir el desenvolupament de tecnologies innovadores en matèria de recursos naturals gràcies a la cooperació.
 • Objectiu específic 3: Afavorir les accions conjuntes de desenvolupament de les empreses del territori transfronterer en l’àmbit internacional.

2- PROMOURE L’ADAPTACIÓ AL CANVI CLIMÀTIC I LA PREVENCIÓ I GESTIÓ DE RISCOS

 • Objectiu específic 4: Millorar l’adaptació dels territoris al canvi climàtic.
 • Objectiu específic 5: Millorar la capacitat d’anticipació i resposta dels actors del territori als riscos naturals i a la gestió de les catàstrofes naturals.

3- PROMOURE LA PROTECCIÓ, VALORITZACIÓ I ÚS SOSTENIBLE DELS RECURSOS LOCALS

 • Objectiu específic 6: Valoritzar el patrimoni natural i cultural mitjançant enfocaments conjunts de desenvolupament sostenible.
 • Objectiu específic 7: Protegir i millorar la qualitat dels ecosistemes transfronterers.

4- AFAVORIR LA MOBILITAT DE BÉNS I PERSONES

 • Objectiu específic 8: Millorar l’oferta de transport transfronterer sostenible per afavorir els desplaçaments i la mobilitat transfronterera de persones i mercaderies.  

5- REFORÇAR LES COMPETÈNCIES I LA INCLUSIÓ DELS TERRITORIS

 • Objectiu específic 9: Promoure el potencial endogen, el desenvolupament de sistemes de formació i les competències de les persones per tal de millorar l’accés a l’ocupació.
 • Objectiu específic 10: Millora a l’accés als serveis.
 • Promoure l’ocupació de llarga durada i de qualitat, la mobilitat i la formació laboral, la inclusió social, la lluita contra la pobresa i la discriminació, intervenir en infraestructures socials i sanitàries, i millora dels serveis socials, culturals i recreatius.

Amb l'objectiu de presentar els eixos i objectius del programa, així com les novetats en relació al programa anterior, el dia 29 de setembre tindrà lloc el Seminari de llançament "POCTEFA 2014-2020" a Saragossa. 
Programa del seminari i inscripcions

Fitxa resum del programa POCTEFA - ©ARCA 
Més informació del programa

FONT: Cooperació ARCA 

Comments
Go Back
Follow us Youtube Linkedin Twitter Facebook

We use our own and third-party cookies to improve the browsing experience and offer you interesting content by analyzing your browsing habits. If you continue navigating, consider accepting your username. You can change the configuration or get more information in our Cookies policy

Accept