Capcalera_altres1
Agenda
11
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en el marc del projecte de cooperació Leader STARTUP RURAL. La sessió de treball pretén donar resposta a qüestions de gestió i organització internes empresarials, i la seva vinculació amb la fiscalitat i la tributació. Així, es tractaran temàtiques com:

 • Drets i obligacions dels contribuents en el procediment inspector
  Òrgans competents per dur a terme la inspecció.
  Drets i deures dels contribuents davant la inspecció
  Durada del procediment inspector
  Procediment inspector d'execució de resolucions
  Especialitats en les entrades i registres
 • Patrimoni personal i patrimoni de la societat: parlem del mateix?

La jornada anirà a càrrec de Joan Ramon Viaña, expert amb una dilatada experiència en el món de l’assessorament fiscal i comptable, que ha format part del cos d’inspectors de la Hisenda Pública. En el sector privat ha creat el seu propi gabinet de servei al món empresarial. La seva realitat laboral actual es desenvolupa dins de "Compsa" (Consultoria Empresarial Integral), a la vegada que realitza formacions dins de l’àmbit econòmic i fiscal.

Cartell

Ajuntament d'Alfarràs. Av. Catalunya, 16. Alfarràs
7
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en el marc del projecte de cooperació Leader STARTUP RURAL. La sessió de treball pretén donar resposta a qüestions de màrqueting, gestió de xarxes socials i internacionalització digital. Així, es tractaran temàtiques com:

 • Què és la internacionalització online?
 • La web internacional al sector alimentari
 • Anàlisi de paraules clau
 • Anàlisi de la competència internacional
 • Detectar oportunitats i tendències a l’àrea internacional
 • Top eines d’internacionalització online
 • Principals portals per a aconseguir contactes de potencials clients
 • Captar clients a xarxes socials professionals en altres mercats
 • Portals per a traducció de continguts i eines
 • Casos d’èxit

La jornada anirà a càrrec d'Eduardo Martínez, expert en l’àmbit online i en el sector alimentari, director de les revistes digitals "Marketing4food" i "Horecafoodservice", i CEO de "Xternaliza Marketing Online".

Cartell

CONCACTIVA. Daroca, 1. Montblanc
6
Jul

El territori del Segrià Sec compta amb un gran patrimoni de construccions de pedra seca, sobretot masos i cabanes de volta. Amb el pas dels anys, gran part d’aquest patrimoni ha quedat en desús degut als avenços tecnològics que han comportat grans canvis en l’estil de vida de la població de la zona.

Per tal de poder conservar aquest patrimoni cal donar-li nous usos que satisfacin les necessitats actuals. Un d’aquests usos podria ser la reconversió en espais d’allotjament, amb la qual cosa s’aconseguiria donar un valor econòmic a aquest patrimoni i augmentar l’oferta d’allotjaments turístics a la zona.

Organitzada per l'Associació Leader de Ponent i la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, la jornada pretén donar a conèixer algunes experiències en aquest sentit com la  “Barraca entre vinyes”, d'Avinyonet del Penedès; i “La Barraca de Salvador”, de Deltebre.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de: info@segriasec.org
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat:
www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Programa 

Centre d’Interpretació de la Pedra Seca. Vileta, 11. TORREBESSES
6
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en el marc del projecte de cooperació Leader STARTUP RURAL. La sessió de treball pretén donar resposta a qüestions de màrqueting, gestió de xarxes socials i internacionalització digital. Així, es tractaran temàtiques com:

 • Què ha de contenir un Pla de Màrketing Digital
 • Investigació de l’entorn i de la competència
 • Anàlisi DAFO digital
 • Definint el Pla d’Acció
 • Canals d’oportunitats online per a la teva web
 • CMS i tecnologia disponible per a fer la teva web més fàcil
 • Posicionament a cercadors
 • Google Adwords
 • Analítica web
 • Eines de Màrketing Online
 • Casos d’èxit

La jornada anirà a càrrec d'Eduardo Martínez, expert en l’àmbit online i en el sector alimentari, director de les revistes digitals "Marketing4food" i "Horecafoodservice", i CEO de "Xternaliza Marketing Online".

Cartell

CONCACTIVA. Daroca, 1. Montblanc
4
Jul

El Llibre sisè del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les obligacions i els contractes, i aprovat el passat febrer, regula el contracte de custòdia del territori. Aquest fet té transcendència no només pel reconeixement que suposa cap a la custòdia del territori com a filosofia per a la conservació del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic, sinó perquè és una regulació pionera a Europa i una fita important per al seu desenvolupament.

Així, s’obre una nova etapa pel que fa al règim jurídic dels contractes de custòdia del territori, sense detriment de la resta d’opcions per a la custòdia del territori que comprèn el dret civil. Amb aquesta jornada, impulsada per la Xarxa de Custòdia del Territori i el Departament de Territori i Sostenibilitat, es farà un repàs en el procés de codificació i la incorporació de la custòdia del territori al Codi Civil, i s’analitzaran les oportunitats que s’obren per al desenvolupament de la custòdia del territori a nivell normatiu.

La jornada és gratuïta. És necessari confirmar assistència a mmaso@custodiaterritori.org.

Programa

FONT: Xarxa de Custòdia del Territori

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) - Sala 63. Mallorca, 283. Barcelona
4
Jul

Jornada impulsada pel Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, en el marc del projecte de cooperació Leader STARTUP RURAL. La sessió de treball pretén donar resposta a qüestions de gestió i organització internes empresarials, i la seva vinculació amb la fiscalitat i la tributació. Així, es tractaran temàtiques com:

 • Drets i obligacions dels contribuents en el procediment inspector
  Òrgans competents per dur a terme la inspecció.
  Drets i deures dels contribuents davant la inspecció
  Durada del procediment inspector
  Procediment inspector d'execució de resolucions
  Especialitats en les entrades i registres
 • Patrimoni personal i patrimoni de la societat: parlem del mateix?

La jornada anirà a càrrec de Joan Ramon Viaña, expert amb una dilatada experiència en el món de l’assessorament fiscal i comptable, que ha format part del cos d’inspectors de la Hisenda Pública. En el sector privat ha creat el seu propi gabinet de servei al món empresarial. La seva realitat laboral actual es desenvolupa dins de "Compsa" (Consultoria Empresarial Integral), a la vegada que realitza formacions dins de l’àmbit econòmic i fiscal.

Cartell

Ajuntament d'Alfarràs. Av. Catalunya, 16. Alfarràs
30
Jun

Impulsada en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d'Agricultura, i amb la col·laboració del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, aquesta sessió tècnica està orientada a entendre els àmbits digitals en general, i especialment en el sector del vi, la gastronomia i el turisme en particular.
També a valorar la importància d'aquests àmbits per atraure clients i fidelitzar-los, i dominar les eines per competir en entorns 2.0 com Google o Facebook, posant en valor el que les empreses del territori poden generar en continguts com a factor digital decisiu.
Durant la jornada també s'analitzaran les e-commerce del sector i la venda de productes/serveis a Internet, a més de desenvolupar tallers pràctics de la mà d’un reconegut periodista digital de l’àmbit enològic.

Programa

Sala de vídeo de la Cooperativa. Plaça Hospital, 24 . BARBERÀ DE LA CONCA
28
Jun

En el marc de l’Any de la Gestió Energètica Eficient, ENGINYERS BCN presenta la taula rodona: Digitalització de l’energia i edificació eficient.

En el context actual definit pel paquet de mesures en eficiència energètica de la Comissió Europea, conegut com a “Winter Package”, la digitalització de l’energia i l’edificació eficient són línies estratègiques del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC).

Els socis del CEEC treballen en aquestes línies estratègiques, desenvolupant eines que faciliten la gestió de la climatització en edificis, sistemes domòtics de control que faciliten la gestió de l’energia entre altres. En aquesta taula rodona, diferents socis del Clúster, presentaran les seves solucions, es parlarà dels comptadors intel·ligents i de com l’anàlisi de dades que aporten poden millorar la gestió de l’energia en els edificis així com els protocols EVO de mesura i estalvi permeten revisar que les mesures que s’estan realitzant són correctes.

Més informació

FONT: ENGINYERS BCN

Sala d'actes del Col·legi Consell de Cent, 365 08009 Barcelona
27
Jun

La il·luminació artificial nocturna ha contribuït a millorar la qualitat de vida dels ciutadans però ha anat acompanyada d’efectes negatius sobre l’equilibri del medi ambient nocturn i una pèrdua de visió i apreciació del cel nocturn.
Per altra banda, la preservació del cel nocturn com a paisatge natural permet estructurar propostes turístiques que permeten complementar l’oferta adreçada a diferents segments turístics: turisme de natura, actiu, familiar, gastronòmic, etc.
Així, amb aquesta jornada es volen presentar experiències del sector públic i del sector privat que tenen en comú la posada en valor de l’observació del cel nocturn, així com presentar els actuals recursos del territori d’ADRINOC en relació a la valorització del cel nocturn.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot:
Tel.: 972 262 128
També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat.

Programa

Centre Cultural La Cometa. Montagut
27
Jun

El Grup de Treball de Cooperació Leader de la Red Rural Nacional-RRN va acordar un procediment de coordinació entre les Autoritats de Gestió que va ser aprovat pel Comitè d'AAGG el passat 26 d'abril.

Per facilitar la seva posada en marxa, la RRN organitza aquest taller dirigit a tècnics de les Autoritats de Gestió i als Grups d'Acció Local que han mostrat interès a liderar un projecte d'aquestes característiques. L'objectiu del taller és posar en comú el procediment i dissenyar conjuntament l'eina web que s'utilitzarà en el seu desenvolupament.

Més informació

MAPAMA - D.G.Desarrollo Rural y Política Forestal. Gran Via de San Francisco, 4-6. Madrid
Síguenos en Facebook Twitter