Capcalera_altres1
Agenda Territorio: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central
20
Oct

La Fira del Bolet i el Boletaire del Solsonès és un certamen per posar en valor productes del bosc i l'artesania autòctona de la comarca.  A més de la venda de bolets, aquesta fira tardorenca presenta una multitud d'atractius. En destaquen el mercat de parades de productes artesanals, demostracions d'oficis antics, exposicions, visites i, enguany, la celebració del "1r Solsbirra Fest", un festival de cervesa artesana. 

Programa
Cartell
web F¡ra Solsona

FONT: Ajuntament de Solsona 

Solsona
3
Jun

Excursió guiada de senderisme interpretatiu de natura. Es realitzarà un recorregut de 7,3 km per la "Vall del Cercavins" amb un guia expert.
Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent", de l'Associació Leader de Ponent.

Més informació

Aparcament de la Vila-closa del Masdelbondia. Montornés de Segarra
2
Jun

Activitat de descoberta del món dels micromamífers que podem trobar en molts ambients del costat de casa nostraL'activitat consta de dues parts, una més explicativa sobre quines espècies podem trobar, on viuen, de què s'alimenten, etc. i una de pràctica de com capturar-los, manipular-los i estudiar-los, per tal de veure'ls de ben a prop.Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent", de l'Associació Leader de Ponent.

Més informació

Castell de Concabella. Concabella
23
May

La principal causa de fallida de les empreses, petites i mitjanes, és una mala definició del seu model de negoci. Quin valor aporto al client? Estic comercialitzant correctament el meu producte? Com he d’explicar el meu producte al públic?.

Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, el Consorci Leader Pirineu Occidental organitza la 1a Jornada de Formació del projecte Leader NaturaModel Canvas i Disseny del model estratègic de comercialització i comunicació a Cervera.

En base al model CANVAS, durant la sessió s'aprendrà a definir els aspectes claus del model de negoci d’una empresa, per garantir-ne el seu bon funcionament, sempre tenint en compte el perfil i característiques de les empreses relacionades amb el turisme sostenible i de naturalesa.

Programa
Inscripcions 

CEI Cervera. Avinguda del Segrià, 6 - nau B. Cervera
21
May

Les transformacions i els canvis en el món rural tenen un caràcter evolutiu i són conseqüència de molts factors de caràcter econòmic, legal, tecnològic, i també socials i culturals. En aquest procés les dones del món rural amb més o menys visibilitat hi han participat, i encaren el futur arrelades al territori i amb nous projectes pel desenvolupament local i agrari.
L’apoderament de la dona, la creació de sinergies i xarxes de cooperació motiven l’organització de la jornada, oberta a totes les persones interessades en el manteniment vital del medi rural.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través de:
Serveis Territorials del DARP a Lleida:
Tel.: 973.24.66.50 -  pattstlle.daam@gencat.cat

O el Consell Comarcal de la Segarra:
Tel.: 973.53.13.00 - nguixes@ccsegarra.cat

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: 
http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Programa

Centre Cívic Mestre Viaña. Plaça Dr. Perelló, 4. Sant Guim de Freixenet
12
May

La jornada tècnica "masies + sostenibles" arriba a la vuitena edició en el marc de la "66a fira de Sant Isidre de Solsona", esdevenint un referent en els temes de sostenibilitat en el medi rural català.
Els principals pilars són l’eficiència energètica, la restauració, la construcció sostenible i la gestió correcta de l’aigua i residus. En l’edició 2018 tractem el tema de l’aigua, atès que és un tema d’actualitat en molts aspectes, és un recurs assegurat? Ha canviat la climatologia? L’aigua al Mediterrani, està assegurada? Que podem fer per estalviar-ne i reciclar-ne?.
A través dels ponents mirarem de resoldre aquestes qüestions sobre aquest recurs essencial per desenvolupar activitats en el medi natural.

Programa

Sala cultural de l’Ajuntament de Solsona. Castell, 20. Solsona
21
Abr

Activitat per descobrir la flora de l'espai natural de Granyena des del punt de vista etnobotànic. Els participants aprendran a reconèixer de manera fiable les principals «plantes companyes» del nostre paisatge, i s'adonaran que la cultura popular s'amaga rere l'arbre més monumental, la mata més emblemàtica o la més humil de les herbetes.
Activitat que realitzarà l'Associació Corremarges, que en un ambient distès i rigorós a la vegada, explicaran històries i anècdotes que ens faran comprendre, al cap i a la fi, que natura i cultura no són contradictòries, i que conservar la biodiversitat també ens ajuda a mantenir viu el nostre patrimoni immaterial.
Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent", de l'Associació Leader de Ponent.

Més informació

Pavelló d'esports de Tàrrega. Tàrrega
14
Abr

Caminada per descobrir l'entorn de Plans de Sió, tot identificant elements de l'arquitectura popular en pedra seca, així com l'entorn natural on es troben. Sortida per poder gaudir de la Segarra a la primavera!.
Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent", de l'Associació Leader de Ponent.

Més informació

"Lo Café" de Les Pallargues. Pallargues
12
Abr

Un cop posada en marxa l’activitat agroalimentària, cal vendre el producte. Com definim l’estratègia de comercialització?
Aquesta jornada té per objectiu oferir una visió general sobre els circuits curts de comercialització existents per a productes agroalimentaris (a la finca o obrador, al mercat, on-line, a domicili, cooperatives de consumidors, restauració, botigues especialitzades, etc.), els avantatges i inconvenients de cadascun d’ells, i aportar d’aquesta manera informació útil que ajudi al productor a definir la seva pròpia estratègia.
La sessió combina la presentació de continguts teòrics, exemples, i la realització d’un exercici pràctic, que ajudi a les persones assistents a definir, o bé, revisar la seva estratègia de comercialització. 

Programa

Escola Agrària del Solsonès. Ctra. Manresa-Solsona, km 77. El Pi de Sant Just
10
Abr

Cada vegada més, els petits productors agraris es plantegen fer el pas cap a la transformació del propi producte. Per posar en marxa una activitat de transformació agroalimentària cal tenir en compte els requisits tècnics a l’hora de dissenyar l’obrador. També les diferents tramitacions que s’han de portar a terme davant d’organismes diversos (Ajuntament, Consell Comarcal o Departaments del govern: indústria, treball, salut, agricultura).
A la jornada es tractaran de forma pràctica tots aquests aspectes. S’adreça a emprenedors que estiguin valorant la idea de posar en marxa una activitat de transformació-comercialització de productes agroalimentaris.
Aquesta jornada es complementarà amb una segona sessió ("Petites empreses agroalimentàries II: la comercialització"), per tal de donar una visió global del procés de posada en marxa de l’activitat.

Programa

Escola Agrària del Solsonès. Ctra. Manresa-Solsona, km 77. El Pi de Sant Just
Síguenos en Facebook Twitter