Capcalera_altres1
Agenda Territorio: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
24
Set

Impulsada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, en el marc del projecte ODISSEU, conjuntament amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la Universitat de Vic i la Universitat de Manresa, l'Escola d'Emprenedoria pretén capacitar a les persones per iniciar el procés emprenedor, convidar als participants a la creació de la seva empresa, i acompanyar en les primeres fases de la creació de l’empresa. 

El programa s’estructurarà a partir dels ítems lògics als que l’emprenedor s’enfronta quan inicia el procés i utilitzarà una metodologia híbrida amb classes magistrals, tallers, simulació i acompanyament i mentoring posterior. El contingut de les classes englobarà els següents temes: la Idea, el Projecte, el Procés, les Persones i Habilitats, els Recursos i Capacitats (Capital Financer, Capital Relacional, Capital Intel·lectual), l'Organització, Referents, els Tràmits, l’Inici (BP i ES), i Presentació de Projectes.  Es pot consultar el calendari del curs i els ponents al següent enllaç.

Més informació
Inscripcions

Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura - Castell de Montesquiu
2
Jul

Impulsada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, en el marc del projecte ODISSEU, conjuntament amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, la Universitat de Vic i la Universitat de Manresa, l'Escola d'Emprenedoria pretén capacitar a les persones per iniciar el procés emprenedor, convidar als participants a la creació de la seva empresa, i acompanyar en les primeres fases de la creació de l’empresa.

El programa s’estructurarà a partir dels ítems lògics als que l’emprenedor s’enfronta quan inicia el procés i utilitzarà una metodologia híbrida amb classes magistrals, tallers, simulació i acompanyament i mentoring posterior. El contingut de les classes englobarà els següents temes: la Idea, el Projecte, el Procés, les Persones i Habilitats, els Recursos i Capacitats (Capital Financer, Capital Relacional, Capital Intel·lectual), la Organització, Referents, els Tràmits, l’Inici (BP i ES), i Presentació de Projectes.  Es pot consultar el calendari del curs i els ponents al següent enllaç.

Tríptic
Inscripcions

Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura - Castell de Montesquiu
15
Jun

Moltes de les empreses del territori són petites, moltes d’elles familiars, i cal tenir en compte que són les que formen la major part del teixit empresarial.
Alguns dels aspectes que també són importants a l’hora de gestionar l’empresa és el coneixement de la normativa fiscal i les obligacions comptables de la mateixa.
Així doncs, amb aquesta jornada es pretén informar de les obligacions fiscals de les petites empreses i del seu funcionament, així com de les novetats en la normativa que afecta als autònoms. Totes les ponències aniran a càrrec del Sr. Santi Sitjà, economista i assessor d’empreses i emprenedors.

Programa

Agència de Desenvolupament del Ripollès. Joan Miró 2-4. Ripoll
13
Jun

Degut a l’increment desproporcionat dels preus de l’energia i de la importància de fer una bona gestió d’aquest recurs, aquesta jornada pretén proporcionar informació sobre eines que permetin ajudar a les petites i mitjanes empreses a portar un control més exhaustiu de la despesa energètica derivada de la seva activitat; que l’empresari pugui autogestionar-se el seu propi consum energètic, fent una explicació de com interpretar la factura elèctrica i la utilització de l’eina interactiva “ENEGEST”.

Programa

Punt Òmnia La Devesa del Plà. Concepció Ducloux, 1.Ripoll
11
Jun

La marca de garantia "Producte del Ripollès" identifica els productes agroalimentaris produïts i/o elaborats a la comarca del Ripollès. Actualment són 66 socis que elaboren sota la marca.  Els petits productors i elaboradors sovint defensen el seu producte, però els manquen eines per una promoció conjunta.
Aquesta jornada pretén, mitjançant la dinamització, presentar diferents tècniques participatives i com aplicar-les per obtenir una millor comunicació. Alhora també servirà per objectivar les preses de decisions dins un conjunt de persones.
La jornada està adreçada a petits productors i elaboradors agroalimentaris.

Programa

Agència de Desenvolupament del Ripollès. Polígon Industrial Els Pintors. Joan Miró, 2-4. Ripoll
1
Jun

La Transició Energètica cap a un model d’energia neta i de generació distribuïda té els ciutadans i l’administració local com a peça clau. Ja sigui a través d’un paper més actiu controlant, fent més eficient el nostre consum d’energia o generant la nostra pròpia.
Ara també podem avançar per a que la producció d’energia estigui al nostre abast, sobretot gràcies a l’abaratiment de les plaques solars fotovoltaiques i de les bateries d’emmagatzematge per als sistemes d’autoconsum, a la digitalització de l’energia, que facilita una gestió més acurada de la producció, la demanda i a la progressiva millora de la normativa.
Aquesta jornada de presentació pretén oferir informació, continguts i eines per a què les administracions locals puguin apropar aquests conceptes a la ciutadania.

Programa

Museu Etnogràfic de Ripoll. Plaça de l'Abat Oliba, s/n. Ripoll
29
May

El paisatge, com espai de trobada entre la natura i l’acció de l’home, forma part del nostre llegat i conté un patrimoni natural i cultural que contribueixen a la qualitat de vida de les persones i representen un potencial dinamitzador de les economies locals. La diversitat de paisatges és una de les característiques més notables del territori de Catalunya i un element constitutiu del seu patrimoni.
Amb motiu de l’any Europeu del Patrimoni Cultural 2018, la Diputació de Barcelona organitza aquesta jornada amb l’objectiu de posar en valor els vincles entre la cultura i la natura i donar a conèixer les eines de conservació d’aquest patrimoni cultural. Així mateix, es treballaran exemples reals d’accions de promoció i dinamització del paisatge i el patrimoni a nivell local.

La trobada s'adreça especialment a responsables polítics i tècnics dels ajuntaments, de consells comarcals i de consorcis, i a tots els tècnics que treballin per a la gestió i conservació del patrimoni cultural, el paisatge, la gestió del territori i la conservació de la biodiversitat local, així com la promoció econòmica.

Més informació

Castell del Montesquiu. Montesquiu
25
May

Moltes de les empreses del sector rural són petites, moltes d’elles familiars i cal tenir en compte que són les que formen la major part del teixit empresarial. La presa de determinades decisions, pot provocar que l’empresa tingui èxit o suposar la seva desaparició.
Alguns dels aspectes que més preocupen a les empreses familiars són els relacionats amb la correcta gestió de la dimensió familiar i la gestió econòmica de la mateixa. Així doncs, durant aquesta jornada es tractaran temes com el control de costos, la relació d’ingressos i despeses, els marges nets dels productes i l’anàlisi de la viabilitat com la rendibilitat d’una inversió.

Programa
Inscripcions

Palau de l’Abadia. Sala Abat Arnau de Vilalba Plaça de l’Abadia, 9. Sant Joan de les Abadesses
17
May

El Departament d'Agricultura organitza aquesta jornada amb l’objectiu de compartir coneixement entre el sector, l’administració, tecnòlegs i altres actors socials, a fi d’optimitzar la gestió de purins a Catalunya.
Durant la sessió, s’analitzaran les oportunitats derivades de la tecnologia, especialment en tres àmbits: la gestió dels purins, el tractament en origen i la seva aplicació en la fertilització. A més, es pretén identificar tendències i aportar pensament disruptiu per enriquir el coneixement tècnic i la seva aplicació a la resolució de problemes.
La jornada es portarà a terme organitzant als assistents en grups de treball pluridisciplinaris, que treballaran cada fase plantejada, i presentaran al final de la sessió, els seus projectes i conclusions.

Programa

Mas Vinyoles Hub. Mas Vinyoles, s/n. Sant Pere de Torelló
15
May

Aquesta jornada es porta a terme en el marc del projecte "Territori de Valor: Posar en valor els productes agroalimentaris davant dels productors agroalimentaris", impulsat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord.
"Producte del Ripollès" és un concepte que fa molts anys que treballa en l’organització de productors agroalimentaris, la seva experiència i el camí ja recorregut pot ser una bona guia pels productors agroalimentaris de la Noguera i Segrià que vulguin emprendre un camí similar.
L’objectiu d’aquest primer viatge de descoberta és que productors, tècnics i autoritats del territori coneguin de primera mà l’exemple de la marca "Producte del Ripollès" per tal de començar a fer camí cap a la nostra marca o distintiu territorial.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través de:
https://goo.gl/forms/xeQCeFaGkcKU57lQ2

Programa

Agència de Desenvolupament del Ripollès. Joan Miró 2-4. Ripoll
Síguenos en Facebook Twitter