Capcalera_altres1
"Cercant pautes on no n’hi ha. Una aproximació als factors clau per al desenvolupament rural"
20.12.2019

El desenvolupament de les àrees rurals és un objectiu per al qual no resulta vàlida cap fórmula universal, ja que cada territori constitueix un cas únic, i la consecució d’un desenvolupament real depèn d’una gran diversitat de factors endògens i exògens interrelacionats. Tanmateix, és evident que hi ha factors que afavoreixen el desenvolupament de les àrees rurals i d’altres que el dificulten.

La revista "Temes Rurals", impulsada per la Fundació Món Rural, dedica un dels seus articles a estudiar i analitzar els factors que resulten més rellevants perquè un procés de desenvolupament rural sigui reeixit, és a dir, perquè realment es tradueixi en un progrés visible en el territori. Un treball d'Eloi Guinjoan, doctor en geografia, que es realitza a través de l’anàlisi de tres experiències de desenvolupament rural a Catalunya (el Priorat, el Lluçanès i la conca de Tremp) i la seva posterior comparació. Així, l’article vol demostrar que de l’anàlisi d'experiències del passat i del present, se’n poden extreure lliçons valuoses per avançar en el disseny d'unes polítiques i uns projectes de desenvolupament rural amb més garanties d’èxit.

Article "Cercant pautes on no n’hi ha. Una aproximació als factors clau per al desenvolupament rural"

Comentarios
Volver atrás
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar