Capcalera_altres1
El futur de la política europea de desenvolupament regional
22.11.2010

En l’actual període 2007-2013, Espanya és un dels principals beneficiaris de fons estructurals de la UE, amb al voltant de 35.000 milions d’euros. La major part dels ajuts (19.479 milions) es concentren en regions ‘objectiu de convergència’, el PIB de les quals és per sota del 75% de la mitjana comunitària: Andalusia, Castella-La Manxa, Extremadura i Galícia. La Comissió Europea proposa que, de les ajudes que la UE destina a aquestes quatre regions, incloses en l’anomenat ‘objectiu de convergència’, només es mantinguin les d’Extremadura a partir de 2014.

A partir de 2014, Andalusía, Castella-La Manxa i Galícia podrien rebre ajudes transitòries decreixents per a completar el seu procés de convergència, com actualment succeeix amb València, Castella i Lleó i Canàries. A més a més, l’Executiu comunitari ha reiterat la seva proposta de suspendre o reduir en el futur els ajuts regionals als països amb dèficit excessiu.

A judici de la Comissió, la futura política de cohesió ha de cobrir totes les regions de la UE, concentrant-se en les més pobres. A més a més, haurà de finançar de forma prioritària projectes relacionats amb els objectius de l’estratègia 2020: R+D, educació, energies renovables, ocupació i reducció de la pobresa.

Comentarios
Volver atrás
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar