Capcalera_altres1
Els grups Leader demanen al Govern una aposta ferma per la transició energètica als territoris rurals
03.10.2019

L'Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA)els Grups d’Acció Local han sol·licitat al Govern de la Generalitat que faci una aposta decidida per la transició energètica als territoris rurals. Així, davant la propera tramitació de la convocatòria d'ajuts Leader, corresponent a l’anualitat 2019, han demanat formalment al Departament d'Agricultura que, com a mesura efectiva i urgent, i en la mesura del que sigui possible en les altres línies d'ajut del DARP i del Govern de la Generalitat de Catalunya, s'excloguin explícitament les subvencions a la implementació de sistemes de calefacció i generació de calor que utilitzin fonts d'energia fòssils, de manera que només es puguin finançar instal·lacions d'energies renovables (sigui per calefacció o generació d'electricitat),  i es promogui sempre que es pugui l'autoconsum i la transició energètica de les activitats econòmiques dels territoris rurals.

Aquesta petició sorgeix de la pròpia inquietud dels Grups d'Acció Local
, del tot compromesos amb el desenvolupament dels territoris rurals de Catalunya, que treballen per fer front al repte climàtic tot desplegant estratègies i accions per a la mitigació i adaptació d’aquests territoris al canvi climàtic mitjançant diversos programes i projectes, com per exemple, l'"ENFOCC"; i en consonància amb l'estratègia fixada des de la Generalitat de Catalunya, amb l’Acord de Govern per “Declarar la situació d’emergència climàtica”, aprovat el passat 14 de maig.

Una proposta que, a més de contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic, posa en relleu el paper del medi rural i pesquer per fer front a l’emergència climàtica acual.

Ajuts LEADER vinculats a les energies renovables

Comentarios
Volver atrás
News_item_thumb_asset
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar