Capcalera_altres1
Èxit de participació a la jornada "Masies + Sostenibles"
16.05.2015

Aquest dissabte, en el marc de la Fira de Sant Isidre de Solsona, s'ha celebrat la cinquena edició de la "Fira Masies + Sostenibles". Enguany, la fira s’ha transformat en una jornada tècnica centrada en la salut i l’aïllament  de l'habitatge, i ha comptat amb la participació d'una trentena d'assistents

Durant la jornada han tingut lloc dues ponències de perfil tècnic centrades en: com millorar la salut de l’habitatge, a càrrec d’Ester Pedrals, experta en geobiologia, casa sana, Feng Shui i 4 pilars; i els materials naturals per a una vivenda saludable, a càrrec de Gabriel Barbeta, Doctor en Arquitectura de la Universitat de Girona.
La segona part de la jornada ha servit per presentar alguns casos pràctics com la rehabilitació de l’hotel la Freixera de Solsona, a càrrec de Joan Montraveta, copropietari de l’hotel; i la rehabilitació integral de la casa Senia de Madrino per a desenvolupar-hi un negoci de turisme rural, a càrrec d’Artur García, enginyer industrial. 
Per la seva banda, Marta Fernández Soriano, propietària de Mas la Llum, ha presentat el seu projecte: una Casa de Palla autosuficient i bioclimàtica, amb la certificació d'allotjament sostenible. 
Durant la tarda, la trobada ha continuat amb un taller pràctic sobre com aïllar un habitatge amb fusta i  llana d’ovella, a càrrec d’Àngel Rodríguez, arquitecte de l’equip Josep Bunyesc.

Cal assenyalar que "Masies + Sostenibles" arriba a la seva cinquena edició essent una referència en el món rural per tal d’acostar als habitants de les masies, als tècnics/ques, professionals de les instal·lacions i de la construcció, entre d’altres, diferents aspectes, tècniques i experiències en els àmbits de les energies renovables, l’ecoconstrucció, propostes de materials, i tècniques constructives, amb l'objectiu d'aconseguir un territori més sostenible.

Fotografies: Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central 

Comentarios
Volver atrás
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar