Capcalera_altres1
Més enllà del maquillatge verd, reflexions sobre el turisme en el procés de Rio
30.07.2012

Més enllà del maquillatge verd és una publicació d’Alba Sud, Fair Trade in Tourism South Africa, Kabani, l'Institut Terramar i Tourism Watch - EED, sobre el paper del turisme en el debat sobre l'"economia verda" que va tenir lloc a la Conferència de Nacions Unides sobre Desenvolupament Sostenible (Rio +20), el passat mes de juny.

A la Cimera de Rio de 1992, la comunitat internacional va adoptar mesures importants sobre com els recursos del nostre planeta haurien de ser compartits equitativament i protegits per les generacions presents i futures. Malgrat els èxits aconseguits durant les dues últimes dècades, encara estem molt lluny d'una via veritablement sostenible.

Les estratègies discutides a Rio +20 i els paradigmes subjacents han de ser examinats per la societat civil. L’"economia verda" és un concepte que se centra en invertir en l'eficiència de l'energia i recursos, però deixa de banda els problemes estructurals fonamentals de la igualtat mundial i el desenvolupament humà. El debat, per tant, ha de ser reenfocat per no incloure només drets "verds" i "econòmics" sinó també drets humans, la igualtat i la justícia.

Per tal de posar en discussió de manera crítica el paper del turisme en aquest nou paradigma, una coalició internacional d'organitzacions no governamentals formada per Alba Sud, Fair Trade in Tourism South Africa, Kabani-the other direction (de l'Índia), el Institut Terramar (del Brasil) i Tourism Watch - EED (d'Alemanya), han publicat el document  "Més enllà del maquillatge verd. Reflexions sobre el turisme en el procés de Rio". La publicació, editada per Christina Kamp, i amb un equip editorial integrat per Antje Monshausen, Ernest Cañada, Heinz Fuchs (responsable), Jennifer Seif, René Schärer i Sumesh Mangalasseri, conté més d'una quinzena d'articles de diferents autors en què es aborda les diferents arestes d'aquest debat.


Consulta la publicació

etiquetes: turisme sostenibilitat
Comentarios
Volver atrás
Síguenos en Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia de navegación y ofrecerle contenidos interesantes mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pueden cambiar la configuración o obtener más información en nuestra Política de cookies

Aceptar