Capcalera_altres1
Events
12
Dec

En aquests moments la majoria de les explotacions agràries i ramaderes estan en mans de titulars d’edat avançada. Arriba un moment en el que cal pensar amb la jubilació, i cal fer-ho amb un bon assessorament, per assegurar-nos una bellesa en les millors condicions.
Degut al menor relleu generacional, una altra de les preguntes en aquests casos és sobre el futur de les nostres explotacions. Una de les solucions a l’abandonament dels espais de conreu la trobem en els bancs de terres.
Gessamí Sardà, Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Baix Camp; i Jordi Vinyals, responsable del banc de terres local de l'Ajuntament de la Selva del Camp, analitzaran els bancs de terres com a opció de futur de les explotacions. 

Programa

Sala d’Actes de la Cooperativa de La Selva del Camp. Major, 50. La Selva del Camp
12
Dec

El Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) van signar l’any 2015 un conveni de col·laboració en el marc del projecte europeu de recerca SIMWOOD de mobilització de fusta que incorpora el projecte "Boscos del Vallès" com a prova pilot.
El projecte "Boscos del Vallès" neix el 2013 amb la voluntat de fusionar l’ús de la biomassa forestal amb els objectius de prevenció d’incendis al Vallès Occidental, intentant acompanyar l’estructuració del mercat de la biomassa a la comarca.
Coincidint amb la finalització del projecte SIMWOOD, es vol aprofitar aquesta jornada tècnica per compartir els resultats i aprenentatges assolits fins ara. L’objectiu de la jornada és comunicar a la societat vallesana les estratègies del Consell Comarcal al voltant d’aquesta iniciativa.

Programa

Casal Cultural d’Ullastrell - Ajuntament d’Ullastrell. Josep Fornell, s/n. Ullastrell
12
Dec

La cultura i la creativitat són protagonistes actius de la construcció d'una Unió Europea en la qual el medi rural té molt a dir. No obstant això, aquests àmbits no sempre han tingut una relació fluïda. Així, les manifestacions culturals, la diversitat, la construcció de ciutadania, són aspectes que han guanyat pes al llarg dels anys; i s'han convertit en un aspecte clau per al desenvolupament sostenible i la cohesió social i, per tant, en una oportunitat per al desenvolupament territorial.

Seguint aquesta línia d'actuació, la Red Española de Desarrollo Rural col·labora en l'organització de la jornada "Oportunitats per al medi rural. Programes Europeus "Europa Creativa" i "Europa amb els Ciutadans" i ajudes de la Secretaria d'Estat de Cultura". Una sessió que té com a objectiu presentar les diferents oportunitats de finançament de projectes, tant en l'àmbit estatal com europeu, de les quals es poden beneficiar els territoris rurals.

La jornada està adreçada a gerents i tècnics de Grups d'Acció Local, a més de tècnics de les administracions locals que exerceixin la seva funció en el medi rural.

Programa
Inscripcions

Secretaría de Estado de Cultura. San Marcos, 40. Madrid
12
Dec

Jornada impulsada per Forestal Catalana, amb l'objectiu de posar en valor el treball que estan fent diferents empreses del sector forestal duent a terme la seva feina d’acord amb el codi de bones pràctiques (tècniques de seguretat, laborals, de formació, etc), i com aquesta correcta realització de la gestió i del treball forestal aporta més beneficis al propietari i també a la societat.

Així mateix, la jornada permetrà conèixer de primera mà, i de manera pràctica, els requeriments que tenen les diferents administracions públiques per a la contractació de les empreses que treballen a bosc amb bones pràctiques, i alhora conèixer com aquestes administracions poden fer el seguiment per garantir que aquestes bones praxis es realitzen correctament.

Programa

Restaurant Cal Quico. Serrat de Contacorbs. Prats de Lluçanès
1
Dec

Aviat l’energia o serà renovable o no serà. I és aquest i no altre l’horitzó que hem de tenir present si l’homo sapiens vol continuar habitant aquest planeta.
Quan aquesta afirmació es fa palesa en una societat altament complexa com la que hem creat, on els valors mercantils han aconseguit instal·lar-se com a autèntic horitzó comú, llavors la polèmica té camp per córrer.
Cal doncs informació de qualitat per poder filtrar l’excés de flux informatiu que no ajuda a esclarir com ho hem de fer per assolir l’horitzó adequat.
Aquesta jornada tècnica pretén donar a conèixer la importància d'aquest concepte, l'energia renovable, què s’està fent amb ella i cap on podríem anar.

Programa

ECAF - Escola Agrària Forestal. Finca Casa Xifra. Santa Coloma de Farners
1
Dec

Una gran part dels boscos madurs del país es troben a l’interior d’espais naturals protegits, però aquest fet no assegura la seva conservació al no tractar-se de reserves naturals i això fa que la seva conservació esdevingui dificultosa.
D’altra banda, no tots els boscos madurs es troben en el catàleg de boscos singulars de Catalunya, i per tant cal saber reconèixer els diferents organismes que aporten maduresa a l’ecosistema forestal. En aquesta jornada es posarà especial atenció a la fauna com element bioindicador de l’estat de maduresa del bosc.
Es mostraran alguns exemples de boscos madurs situats en espais naturals de Catalunya i en diferents bioregions del país: l’alta muntanya, la muntanya mitjana i la terra baixa; a la vegada que es mostrarà l’interès de deixar aquests boscos a la seva evolució natural.
Finalment es realitzarà una visita guiada en un bosc madur amb finalitats terapèutiques.

Programa

Can Trona. Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas. Passatge Can Trona, 26. Joanetes
30
Nov

Pensat com a un cicle tancat, el projecte "Ens mengem la Vall" té com a eixos principals la promoció dels productes agroalimentaris locals, l’educació per una alimentació sana i de qualitat i la vinculació del teixit social que conforma el sector productiu del territori, les famílies, l’escola i el sector de la restauració.
Fent un pas endavant per incentivar la col·laboració del territori i la comunitat educativa, i contribuint a seguir elaborant el discurs del producte, el territori i l’alimentació, la jornada servirà per a reflexionar sobre la importància de l’educació en el cicle dels productes de la terra.

Programa

Ajuntament de Camprodon - Sala d’actes Plaça de la Vila, 1. Camprodon
30
Nov

La principal causa de fallida de les empreses, petites i mitjanes, és una mala definició del seu model de negoci. Quin valor aporto al client? Estic comercialitzant correctament el meu producte? Com he d’explicar el meu producte al públic?.

Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central organitzen la Jornada de Formació del projecte Leader NaturaDisseny del model de negoci. Model Canvas: Teoria i pràctica.

La jornada constarà d’una part d’explicació teòrica del model, i d’una part pràctica en la qual els assistents treballaran en el model del seu negoci i disposaran d’una consultoria del pla de negoci personalitzada (20 minuts màxim).

Nota: places limitades per a consultoria del pla de negoci personalitzada, les inscripcions s’atendran per ordre d’inscripció

Programa

Centre de fauna del Pont de Suert / Piscifactoria. Cruïlla Carretera N230-N260. El Pont de Suert
30
Nov

La principal causa de fallida de les empreses, petites i mitjanes, és una mala definició del seu model de negoci. Quin valor aporto al client? Estic comercialitzant correctament el meu producte? Com he d’explicar el meu producte al públic?.

Per donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes, el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central organitzen la Jornada de Formació del projecte Leader NaturaDisseny del model de negoci. Model Canvas: Teoria i pràctica.

La jornada constarà d’una part d’explicació teòrica del model, i d’una part pràctica en la qual els assistents treballaran en el model del seu negoci i disposaran d’una consultoria del pla de negoci personalitzada (20 minuts màxim).

Nota: places limitades per a consultoria del pla de negoci personalitzada, les inscripcions s’atendran per ordre d’inscripció

Programa

Centre Associatiu de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran. Sarriulèra 12, 2n. VIELHA
30
Nov

El cost de la factura energètica suposa tot un repte per a les PIMES de Catalunya. Conceptes complexes i poc interès per part de les companyies comercialitzadores per facilitar aquesta comprensió generen sovint que l’empresa hagi d’assumir sobrecostos innecessaris que ni tan sols és conscient que està pagant.
Aquesta jornada, impulsada per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, vol dotar als gestors de les empreses del territori de les eines necessàries per poder comprendre, gestionar i optimitzar al màxim la despesa energètica, amb l’objectiu de fer-les més competitives. Alhora, veurem altres sistemes de finançament, amb impacte positiu, i per projectes exclusivament d’àmbit energètic

Programa

Centre de Formació - Agència de Desenvolupament del Berguedà. Lluís Millet, 33. Baixos. Berga
Follow us Facebook Twitter