Capcalera_altres1
Agenda
17
Feb

Les Marques de Qualitat Alimentària (DOP, IGP, ETG) són les eines legals i jurídiques més potents per a protegir el patrimoni alimentari d’un país, amb un reconeixement i defensa internacionals i amb la salvaguarda pels consumidors que, a través dels controls oficials d’aquestes marques, tenen accés a uns aliments de màxima qualitat, amb la màxima informació i seguretat alimentàries, i arrelats als seus orígens i costums ancestrals.
En el sector formatger català només existeix una DOP pel formatge Alt-Urgell i Cerdanya. És que no hi ha d’altres MQA possibles entre els formatges catalans? Aquesta jornada vol ser una presentació i reflexió dels passos fets i una anàlisi de la situació actual envers d’altres formatges catalans.

Programa

Pavelló de Suècia. Carrer de la Sardana, 24. Berga
16
Feb

El "3r Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya" vol esdevenir un lloc de trobada i reflexió per estructurar, enfortir i donar dimensió social al tercer sector ambiental català, amb l'objectiu de:

 Facilitar la coneixença entre entitats del TSAcat i l’establiment d’aliances i col· laboracions.

  • Contribuir a la construcció d'una identitat compartida i a la pertinença de sector.
  • Treballar la incidència social i política per àmbits.
  • Treballar els reptes ambientals per als propers anys i què podem fer com a sector per afrontar-los.

QUÈ ES PODRÀ TROBAR al 3r CONGRÉS del TSAcat?

  • Ponència inaugural, sobre el rol i el paper de les entitats socials i ambientals en la implementació de les politiques ambientals del país.
  • Espai 'Els reptes', que consistirà en la realització de taules de debat per identificar els reptes ambientals per als propers anys per a cada àmbit temàtic, quin és el nostre paper com a sector i què podem fer per a afrontar-los i donar-hi resposta. Es portaran a terme 6 taules de reptes simultànies, cadascuna d'un àmbit de treball diferent, i dinamitzades per a una entitat d'expertesa amb la temàtica
  • Espai 'Fem Xarxa', taller per afavorir el coneixement dels participants i fomentar estratègies col·laboratives per a compartir recursos, cercar aliances i col·laboracions professionals així com identificar propostes per reforçar el treball en xarxa a nivell de sector. Aquest espai estarà dinamitzat per la SCEA. 
  • Cloenda i lectura del Manifest, en el qual es recolliran els reptes i les propostes de futur.

Més informació
Inscripcions - fins al dia 31 de gener

FONT:www.3congrestsa.cat

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Montalegre, 5. Barcelona
6
Feb

Taller impulsat per la ENRD que, sota el títol "Posant en pràctica la simplificació", es basarà en les conclusions resultants de la recent enquesta als GAL duta a terme pel "Contact point de la Xarxa Rural Europea" per analitzar possibles solucions per millorar la implementació de LEADER.

Programa

Brussel·les (Bèlgica)
29
Gen

El sector del peix necessita, com els altres sectors agroalimentaris, estar contínuament atent a tots els canvis que el puguin afectar i el puguin treure dels llocs capdavanters que actualment ocupa.
En el marc de l’estratègia de desenvolupament local participatiu del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Bravas’organitza aquesta jornada centrada en millorar la comercialització del peix, així com detectar les necessitats formatives que té aquest sector tant estratègic per la zona.

Programa

Escola Agrària de l’Empordà. Finca Camps i Armet, s/n. Monells
26
Gen

El "Dia Mundial de l'Educació Ambiental" es celebra amb el propòsit de conscienciar la ciutadania perquè conservi i protegeixi el medi ambient amb la realització d'accions i activitats.

Es considera que la primera recomanació oficial internacional que planteja utilitzar l’eina educativa com a resposta a la problemàtica ambiental és la "Declaració sobre el Medi Humà", document final de la Conferència de Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada a la ciutat sueca d’Estocolm del 5 al 16 de juny de 1972. Aquesta declaració és el punt de partida de tot un seguit de conferències, reunions i programes que intenten desenvolupar i definir el concepte d’educació ambiental. 

De totes aquestes, la que possiblement ha definit més clarament els objectius de l’educació ambiental ha estat el Seminari Internacional d’Educació Ambiental (Belgrad, 1975), les conclusions del qual es coneixen com la Carta de Belgrad: document que planteja com a fita principal millorar les relacions ecològiques, incloent-hi les dels humans amb la natura i entre ells.

Uns anys més tard, el 1987, es va consensuar la definició més estesa d’educació ambiental al "Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre Medi Ambient" celebrat a Moscou:
“L’educació ambiental és un procés permanent en el qual els individus i les comunitats prenen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i, també, la determinació que els capaciten per actuar, individualment i col·lectivament, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs.”

L’esperit de la Carta de Belgrad ha fructificat a hores d’ara arreu. A Catalunya, per exemple, prop de 1.300 centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) tenen, entre altres finalitats, la de fomentar el debat intern per avançar en la conceptualització d’una educació per a la sostenibilitat, concepte que va més enllà que l’educació ambiental en el sentit que considera la perspectiva humana i social a més de la dimensió científica com a essencials per a la protecció ambiental.

La societat civil organitzada també ha fet seus els objectius de l’educació ambiental: a Catalunya, més de dues-centes associacions i fundacions ambientals fomenten la implicació de la ciutadania en la protecció del medi ambient i la conservació de la natura.

#EducacioAmbiental 

FONT: Departament de Territori i Sostenibilitat

educació, medi ambient
25
Gen

Per tal de promocionar els productes locals, des de l’Associació Leader de Ponent i a través del projecte GUSTUM, s’han programat 4 cursos de cuina amb producte local dirigits a futurs professionals del món de l’hoteleria.

Aquesta és la primera sessió, en la que es voldrà mostrar el valor dels productes alimentaris de la comarca de l’Urgell, tot realitzant un "showcooking" impartit per un xef de referència de la comarca, com és l’Albert Marimon, del restaurant "La Cava de Tàrrega". Aquest elaborarà un menú de 3 plats utilitzant productes d’aquesta comarca tot remarcant les seves qualitats i característiques.

Més informació

Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. Partida de la Caparrella, s/n. Lleida
24
Gen

Sessió dirigida a productors i elaboradors agroalimentaris amb cap o pocs coneixements de les xarxes socials i que vulguin situar el seu negoci a les xarxes, aprendre-les a utilitzar d’una manera ràpida, fàcil i eficient a través d’aplicacions mòbils útils per als seus negocis. Es farà sessió de treball pràctic, per la qual cosa serà necessari mòbil amb 4G i connexió WIFI amb les aplicacions de Facebook, Twitter, Pinterest i Instagram instal·lades.

Programa

Consorci de Turisme del Vallès Occidental. Ctra. N-150, km 15. Terrassa
24
Gen

Jornada impulsada per la Red Asturiana de Desarrollo Rural, i que comptarà amb la participació de María Jesús Álvarez, consellera de Desenvolupament Rural i Recursos Naturals del Principat d'Astúries; Jesús Casas Grande, DG de Desenvolupament Rural del Principat d'Astúries; Belarmino Fernández, president de READER i vicepresident segon de la ReDR; i José Luis Peralta, de la Subdirecció General de Programació i Coordinació de la DG de DR i PF del MAPAMA, entre d'altres.

Programa

Saló d'Actes de la Conselleria d'Hisenda i Sector Públic. Germans Menéndez Pidal, 7-9. Oviedo
20
Gen

Aquest 2018, l'Ajuntament de Bellvís i el Departament d'Agricultura inicien un cicle de trobades anuals on es tractaran els reptes que l’agroalimentació haurà d’afrontar des de diferents vessants: econòmiques, mediambientals i socials. Un espai on reflexionar i entendre millor les perspectives de futur del sector i com afrontar els canvis.

La primera trobada comptarà  amb la participació de reconeguts i prestigiosos especialistes, que aportaran nous coneixements i elements d’anàlisi en el camp mediambiental i climàtic en relació a l’agroalimentació.

Programa

Sala d’actes de l’Ajuntament de Bellvís. Domènec Cardenal, 48. Bellvís
17
Gen

FITUR és el punt de trobada global per als professionals del turisme i la fira líder per als mercats receptius i emissors d'Iberoamèrica.

En l'edició 2017, FITUR va batre un rècord de participació amb 9.893 empreses expositores de 165 països/regions, 135.838 participants professionals i 109.134 visitants de públic general. Cal destacar un creixement del 18,8% de visitants professionals internacionals pel que fa a l'edició anterior. Així mateix, el volum de cites de negoci agendades i gestionades a FITUR, en les seves diferents B2B, es va incrementar fins arribar a les 6.800. També cal destacar la presència de 7.542 periodistes, un fet que evidencia la importància de FITUR en el circuit internacional de fires del sector.

L'edició de 2018 es celebrarà del 17 al 21 de gener. Els dies 17, 18 i 19 es dirigeixen a un públic professional, i els dies 20 i 21 de gener la fira està oberta al públic en general. 

Més informació FITUR 2018

IFEMA Madrid. Av. Partenón, 5. Madrid
Segueix-nos a Facebook Twitter