Capcalera_altres1
ARCA participa al Congrés sobre Despoblament en zones rurals a Montánchez
16.11.2016

El despoblament rural ha estat analitzat des de múltiples perspectives en institucions acadèmiques i per les administracions públiques. Dins d’aquestes, la administració local és la més preocupada pel fet de conviure quotidianament amb aquesta realitat. La Diputació Provincial de Cáceres, pel fet de gestionar una província amb més de dos-cents petits municipis que pateixen el problema del despoblament, va proposar la celebració d’un Congrés en el qual relacionar entorn a experiències d’èxit amb experts, organitzacions i administracions.

L’objectiu d’aquesta trobada va ser posar en comú la situació que viuen els territoris perjudicats pels greus problemes de despoblació i envelliment de la població i que afecten, de forma més activa, a l’espai rural de l’interior de la península ibèrica. Al Congrés hi van participar tècnics i especialistes en demografia i altres sectors de desenvolupament, com el president de REDR, Aurelio Garcia Bermúdez.

Gemma Estany Ferrer, tècnica de projectes i cooperació d’ARCA, va presentar la ponència “Oportunitats de desenvolupament territorial a través de l’economia circular” la qual engloba els següents projectes Leader:

“Impulsar l’economia verda i circular en el marc del Leader” coordinat per Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central.

“Energia, Boscos i Canvi Climàtic” coordinat per l’Associació per la Gestió del Programa Leader Reipollès Ges Bisaura.

“Programa Odisseu” impulsat per Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Direcció General de Joventut, Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Fundació Món Rural, 11 grups Leader i Xarxa de Professionals Joventut.

 

Accedeix a totes les ponències del congrés en aquest enllaç: http://www.congresodespoblamientorural.com/descargas/

 

Comentaris
Tornar Enrere
News_item_thumb_asset
News_item_thumb_asset
Segueix-nos a Youtube Linkedin Twitter Facebook

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir-li continguts interessants mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Poden canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra Política de cookies

Acceptar